Έτσι, σύντομα, εκεί όπου λειτούργησε το διασημότερο ξενοδοχείο της Κέρκυρας φιλοξενώντας τους πιο γνωστούς εστεμμένους της περιόδου 1957 με 1982, σύντομα θα υλοποιηθεί μία επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία μιας μικρής ξενοδοχειακής μονάδας και 13 πολυτελών κατοικιών.
Οι επενδυτές προτίθενται να δημιουργήσουν ένα boutique ξενοδοχείο και πολυτελείς κατοικίες, που θα απευθύνονται σε υψηλά βαλάντια. Τα χρόνια που λειτουργούσε εξάλλου, το Castello Bibelli, φιλοξένησε την αφρόκρεμα των τουριστών, ανοίγοντας το δρόμο για αφίξεις υψηλού επιπέδου. Όπως ισχυρίζονται οι ντόπιοι, το όνομά του, έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να δημιουργήσει η Κέρκυρα ένα ισχυρό brand name στον τομέα του τουρισμού.
Το κτίριο έχει χαρακτηριστεί αρχιτεκτονικό αριστούργημα, αφού πρόκειται για ένα παλιό πύργο που ανακατασκεύασε το 1890 ο Λιβορνέζος βαρώνος Λούκα Μπιμπέλι. Ο Μπιμπέλι είχε παντρευτεί με τη Φανή Ροδοκανάκη, τελευταία κληρονόμο του αρχικού ιδιοκτήτη του πύργου. Μετά την ανακατασκευή μετονομάστηκε σε Βίλα Μπιμπέλι και φιλοξένησε τους πιο γνωστούς εστεμμένους της εποχής.
Το κτίριο, ωστόσο, είναι περισσότερο γνωστό σαν Καστέλο, μιας και την περίοδο που στεγάστηκε εκεί το ομώνυμο ξενοδοχείο, γνώρισε τη μεγαλύτερη ακμή του. Όλα ξεκίνησαν το 1957 όταν ο επιχειρηματίας Σπύρος Μπούας το νοίκιασε για 25 χρόνια και το μετέτρεψε σε ξενοδοχείο πολυτελείας.
Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του πέρασαν από το Καστέλο οι σημαντικότερες προσωπικότητες της εποχής. Οι διάσημοι πελάτες μπορούσαν να απολαύσουν το μπάνιο τους στην ιδιωτική παραλία του ξενοδοχείου. Η οικογένεια Μπούα είχε από την πρώτη στιγμή μεγάλες φιλοδοξίες για το ξενοδοχείο. Δεν είχε όμως το κατάλληλο προσωπικό για να το επανδρώσει μιας και οι κάτοικοι της Κέρκυρας ήταν αγρότες και ψαράδες. Έτσι, τον πρώτο καιρό οι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να παραδώσουν μαθήματα συμπεριφοράς και ξενοδοχειακών υπηρεσιών στους υπαλλήλους, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των πελατών.
“Βαριά” ιστορία
Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, το Castello Bibelli είναι ακίνητο με ιδιαίτερη πολιτιστική αξία που περιλαμβάνει το κυρίως κτίριο “CASTELLO” (λιθόκτιστο, κεραμοσκεπές, εξαιρετικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς κτήριο, νεογοτθικού ρυθμού με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους δύο πυργίσκους και το αίθριο) και άλλα τέσσερα βοηθητικά κτήρια.
Κτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από τον Ιταλό Ναύαρχο Μιμπέλλι σε κατάφυτη λοφώδη έκταση. Το κτήριο CASTELLO BIBELLI, το κέλυφος του CASTELLINO καθώς και τα κελύφη των τριών βοηθητικών κτισμάτων (2 διωρόφων και ενός ισογείου) χαρακτηρίστηκαν ως ακίνητα μνημεία με την έννοια της διατάξεως του άρθρου 6 παρ. 1γ του Ν. 3028/2002, δηλαδή νεότερα πολιτιστικά αγαθά που ανάγονται στην περίοδο των τελευταίων εκατό ετών με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, πολεοδομική, εθνολογική, ή εν γένει ιστορική, καλλιτεχνική ή επιστημονική σημασία. Η ευρύτερη περιοχή του εξεταζόμενου ακινήτου αποτελεί μια από τις πιο τουριστικά ανεπτυγμένες αλλά και ομορφότερες περιοχές της Κέρκυρας. Διαθέτει καταπράσινους λόφους, όμορφες παραλίες, υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες αλλά και βραβευμένα εστιατόρια με χρυσούς σκούφους (π.χ Etrusco).
Όσον αφορά την Bluehouse, ιδρύθηκε από Έλληνες το 2004 και το όνομά της έγινε ευρέως γνωστό από τη συμμετοχή της στο εκπτωτικό χωριό της Μc Arthur Glen στα Σπάτα, ενώ και ο όμιλος Φάης έχει παρουσία στο real estate, λόγω της συμμετοχής του στην αναβίωση της Αγοράς Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη και του One Outlet A.E.