Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι πως… κρούει τον κώδωνα κινδύνου θυμίζοντας… και υπενθυμίζοντας πως ο διχασμός μπορεί να επαναληφθούν τακτικές που οδήγησαν τον κλάδο σε τεράστια προβλήματα.
Στην πρόσκλησή της λοιπόν η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ «καλεί δημόσια όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να ενωθούν σε έναν Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης, αυτοδιαχειριζόμενο, μη κερδοσκοπικό και ελεγχόμενο από τα ίδια του τα μέλη, ο οποίος δεν θα χρειάζεται για τη λειτουργία του κρατικές επιχορηγήσεις.
Υπάρχει ΟΣΔ στην Ελλάδα, η Αυτοδιαχείριση. Όλες οι χώρες στην Ευρώπη έχουν ΕΝΑΝ μόνον ΟΣΔ.
Η Ελληνική αγορά δεν αντέχει δύο ή περισσότερους φορείς είσπραξης πνευματικών δικαιωμάτων μουσικής. Ο κατακερματισμός της αγοράς έχει ήδη συρρικνώσει σημαντικά τα έσοδα των δημιουργών.
Η Αυτοδιαχείριση είναι ανοικτή σε κάθε είδους συζήτηση με ΟΛΕΣ τις πλευρές, προκειμένου να γίνουν αμοιβαίες συνεννοήσεις για την επόμενη μέρα και τον τρόπο της ένωσης όλων των δημιουργών και εκδοτών μουσικής, Ελλήνων και ξένων, κάτω από την ίδια στέγη.
Ο διαρκής διχασμός μεταξύ των δημιουργών και η έλλειψη σύμπνοιας, είναι παράγοντες που ευνοούν την δημιουργία ιδιωτικών εταιρειών. Ο κίνδυνος να επαναληφθούν οι πρακτικές του παρελθόντος είναι προ των πυλών.
Η Αυτοδιαχείριση έχει ήδη απευθύνει πρόσκληση προς όλα τα σχήματα που εκπροσωπούν δημιουργούς (ΑΣΜΑ 450+, ΜΕΤΡΟΝ, ΣΩΜΣΕ, ΥΠΕΡΒΑΣΗ, ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΔΟΤΩΝ, ΕΥΕΔ, ΕΔΕΜ) προκειμένου να καθίσουμε όλοι στο ίδιο τραπέζι και να χαράξουμε από κοινού την επόμενη μέρα.
Ευελπιστούμε ότι θα παραμεριστούν οι όποιοι εγωισμοί και εμπάθειες και θα ορισθεί άμεσα συνάντηση.»