Κόσμος

Megxit: Οι πιέσεις της Ελισάβετ και οι όροι σε Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε δώσει εντολές να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για το Megxit μέχρι... αύριο! Τι αναφέρουν ανώτατοι σύμβουλοι της βασίλισσας. Νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τον πρίγκιπα Χάρι την ερχόμενη Δευτέρα. Στη συνέχεια αναμένεται να ταξιδέψει στον Καναδά, όπου βρίσκεται ήδη η Μέγκαν Μαρκλ, με τον γιο τους, Άρτσι, και τα δύο κατοικίδια τους.

Θα γίνει πρώτα το Megxit ή το Brexit; Μέχρι πρότινος, φαινόταν σίγουρο πως το Megxit έχει… μεγάλο προβάδισμα, μετά την εντολή που έδωσε η βασίλισσα Ελισάβετ να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες, ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν.
Μπορεί η βασίλισσα Ελισάβετ να ασκεί πιέσεις για επίτευξη συμφωνίας μέχρι… αύριο (!), όμως πηγές του Παλατιού τονίζουν πως αυτό δεν είναι εφικτό. Κι αυτό, διότι “οι συνομιλίες είχαν καταλήξει σε αδιέξοδο”. Όπως εξηγούν, “είναι πιθανό να υπάρξει άμεσα μία ανακοίνωση, μόνο και μόνο για να υποδηλώσει ότι υπάρχει συμφωνία για το Megxit”, αλλά “στην πραγματικότητα θα χρειαστούν μήνες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία”.
Σύμφωνα με ανώτατους συμβούλους της βασίλισσας, καθώς και έναν κυβερνητικό εισηγητή “υπάρχουν σημαντικά ζητήματα που πρέπει να λυθούν και δεν είναι δυνατό να υπογραφούν μέσα σε λίγες ημέρες. Δεν μπορούμε να κάνουμε… μαγικά”. Όπως επισημαίνουν, οι λεπτομέρειες της συμφωνίας αφορούν – μεταξύ άλλων- τους φόρους, τα πνευματικά δικαιώματα, την ασφάλεια του ζεύγους, την προβολή των βασιλικών τίτλων και άλλα οικονομικά ζητήματα- και εξετάζονται με μεγάλη προσοχή από το αρμόδιο επιτελείο.

Μέγκαν Μαρκλ
Φωτογραφία αρχείου

Μάλιστα, την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρξει νέα βασιλική σύνοδος για το Megxit, παρουσία του πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος στη συνέχεια αναμένεται να αναχωρήσει για τον Καναδά, όπου βρίσκεται ήδη η Μέγκαν Μαρκλ, με τον γιο τους, Άρτσι, και τα δύο κατοικίδια τους.

Υπενθυμίζουμε, ότι στις 13 Ιανουαρίου, εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση της βασίλισσας Ελισάβετ για το Megxit, που ανέφερε τα εξής:

“Σήμερα η οικογένειά μου είχε πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις αναφορικά με το μέλλον του εγγονού μου και της οικογένειάς του.
Η οικογένειά μου κι εγώ υποστηρίζουμε εντελώς την επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν να δημιουργήσουν μια νέα ζωή ως οικογένεια. Παρόλο που θα προτιμούσαμε να παραμείνουν μέλη της Βασιλικής οικογένειας, σεβόμαστε και καταλαβαίνουμε την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή σαν οικογένεια, παραμένοντας πολύτιμο μέλος της οικογένειάς μου.

Ο Χάρι και η Μέγκαν ξεκαθάρισαν πως δεν θέλουν να βασίζονται οικονομικά σε δημόσια κεφάλαια στη νέα τους ζωή.

Συνεπώς συμφωνήθηκε πως θα υπάρχει μια μεταβατική περίοδος κατά την οποία ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ θα ζουν στον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπάρχουν περίπλοκα ζητήματα που πρέπει να λύσει η οικογένειά μου, και πρέπει να γίνει ακόμη λίγη δουλειά, όμως ζήτησα οι τελικές αποφάσεις να παρθούν τις επόμενες μέρες”.

Πηγή: The Sun

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διαδήλωση υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου έκαναν Τούρκοι μετανάστες στο Βερολίνο
Στη Γερμανία ζουν περίπου τρία εκατομμύρια άτομα τουρκικής καταγωγής, πολλοί εκ των οποίων είναι απόγονοι των μεταναστών που έφτασαν στη χώρα για να εργαστούν τις δεκαετίες του '60 και του '70
Διαδήλωση Τούρκων μεταναστών στο Βερολίνο υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου
Θερμή υποδοχή του Έντι Ράμα στην Αθήνα - Τραγούδια, χοροί και μία «θάλασσα» από αλβανικές σημαίες
Στις βουλευτικές εκλογές της 11ης Μαΐου, μεγάλος αντίπαλος του Έντι Ράμα θα είναι ο Σαλί Μπερίσα, Πρόεδρος της Αλβανίας από το 1992 έως το 1997 και Πρωθυπουργός από το 2005 έως το 2013
Κατάμεστος ο χώρος στον «Ελληνικό Κόσμο» στην Πειραιώς από Αλβανούς πολίτες που πήγαν να παρακολουθήσουν την προεκλογική ομιλία του Έντι Ράμα την Κυριακή 30 Μαρτίου 2025