Τετάρτη, 24 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Basket League: Με απίστευτο “buzzer beater” νίκησε ο Ηφαιστος! “Φρένο” για Προμηθέα -“Ανάσα” για Ηρακλή (videos)

Basket League: Με απίστευτο “buzzer beater” νίκησε ο Ηφαιστος! “Φρένο” για Προμηθέα -“Ανάσα” για Ηρακλή (videos)
ΦΩΤΟ Intime

Ο Ήφαιστος Λήμνου πήρε σπουδαία νίκη απέναντι στο Λαύριο για την 17η αγωνιστική της Basket League, αφού επέστρεψε από το -16 και με “buzzer beater” τρίποντο του Μιχάλη Πελεκάνου έριξε στο καναβάτσο τους φιλοξενούμενους σε ένα συναρπαστικό ματς. “Χαστούκι” για τον Προμηθέα που ηττήθηκε από τον ουραγό Κολοσσό στη Ρόδο, ενώ σημαντικές νίκες στη μάχη για την παραμονή πήραν ο Ηρακλής και το Ρέθυμνο.

Ο “αγέραστος” Μιχάλης Πελεκάνος με ένα τρίποντο στην εκπνοή του ματς, διαμόρφωσε το 67-65 του Ήφαιστου Λήμνου επί του Λαυρίου στην 17η αγωνιστική της Basket League ανεβάζοντας το ρεκόρ του σε 10-7 και παραμένοντας σε τροχιά τετράδας. Οκτώ συνεχόμενες βολές έχασαν στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι είχαν προηγηθεί ακόμα και διαφορά 16 πόντων στο ματς.

 

Ο Κολοσσός Ρόδου, με πρωταγωνιστή τον Ντάνι Αγκμπελέσε, πήρε τη νίκη με 73-70 κόντρα στον Προμηθέας Πάτρας, σε ένα δραματικό παιχνίδι και “ξεκόλλησε” από τον πάτο της βαθμολογίας ανεβαίνοντας στο 6-11. Στον αντίποδα οι Πατρινοί συνέχισαν τις κακές εμφανίσεις και υποχώρησαν στο 11-6 χάνοντας πολύτιμο έδαφος για την διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Πρώτος σκόρερ των Ροδιτών, οι οποίοι είχαν 1/17 τρίποντα(!), ήταν ο Αγκμπελέσε με 18 πόντους, με τον Κρόμα να έχει 15 και τους Λοβ, Γκρίφιν και Μπρέιζελτον να πετυχαίνουν από 10 πόντους ο καθένας. Από την ομάδα του Μάκη Γιατρά ξεχώρισαν οι Αγραβάνης και Κασελάκης με 20 και 19 πόντους αντίστοιχα, με τον Λίποβι να προσθέτει άλλους 10 πόντους, αλλά και να είναι και μοιραίος αστοχώντας σε δύο συνεχόμενα τρίποντα στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ο Ηρακλής δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Λάρισα να αμφισβητήσει την ανωτερότητά του και τη νίκησε εύκολα στο Ιβανόφειο με 83-67, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες και παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Χάνλαν (21 πόντοι, 6 ασίστ, 5 ριμπάουντ), Καββαδάς (20 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και Σούλερ (11 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ) οι κορυφαίοι για την ομάδα του Καστρίτη, που ντούμπλαρε τις νίκες της κόντρα στους Θεσσαλούς και παράλληλα ανέβηκε στο 7-10. Από την άλλη, για τους φιλοξενούμενους διασώθηκαν οι Φλόιντ (13 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και Παπαντωνίου (12 πόντοι, 5 ασίστ), με το σύνολο του Αγγέλου να υποχωρεί στο 6-11.

Το Ρέθυμνο έχει μετατρέψει σε… κάστρο το κλειστό “Μελίνα Μερκούρη” αφού σημείωσε εκεί την 8η νίκη του σε 9 ματς στο πρωτάθλημα επικρατώντας με 73-61 του Πανιωνίου. Με τη νίκη αυτή οι Κρητικοί ανέβηκαν στο 8-9, ενώ κάλυψαν και τη διαφορά της ήττας τους στον πρώτο γύρο στο “Σοφία Μπεφόν”, όπου είχαν ηττηθεί με 70-67 από τους “κυανέρυθρους”, οι οποίοι πλέον υποχώρησαν στο 6-11.

Ο Φράνκαμπ πέτυχε 29 πόντους, παίρνοντας πάνω του την επιθετική δραστηριότητα του Ρεθύμνου, ενώ μοίρασε και τέσσερις ασίστ. Για τον Πανιώνιο ο Ντούρεν πέτυχε 17 πόντους, ενώ ακολούθησαν Λαμπρόπουλος και Μπάουμαν με 13 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις