Κυριακή, 28 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Κύπελλο Αγγλίας: Η Λίβερπουλ “κόλλησε” με την ηρωική Σριούσμπερι! Εύκολα στους “16” Σίτι και Γιουνάιτεντ

Κύπελλο Αγγλίας: Η Λίβερπουλ “κόλλησε” με την ηρωική Σριούσμπερι! Εύκολα στους “16” Σίτι και Γιουνάιτεντ
ΦΩΤΟ Reuters

Σε ρεβάνς θα διεκδικήσει την πρόκριση στους “16” του Κυπέλλου Αγγλίας η Λίβερπουλ, καθώς παρ’ ότι προηγήθηκε με 0-2 είδε τη Σριούσμπερι να ισοφαρίζει το σκορ και πλέον οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στο “Άνφιλντ”. Η Μάντσεστερ Σίτι προκρίθηκε ξεκούραστα επί της Φούλαμ, ενώ η Γιουνάιτεντ “ξέσπασε” πάνω στην Τρανμίρ.

Θύμα έκπληξης έπεσε η Λίβερπουλ στη φάση των “32” του Κυπέλλου Αγγλίας. Οι “κόκκινοι” μπορεί να μην αποκλείστηκαν αλλά θα χρειαστούν τη ρεβάνς του “Άνφιλντ” για να προκριθούν στους “16” του θεσμού καθώς η… ταπεινή Σριούσμπερι της 3ης κατηγορίας απέσπασε ισοπαλία με σκορ 2-2 από τους Πρωταθλητές Ευρώπης!

Στο 15′ ο Τζόουνς με αριστερό σουτ έκανε το 0-1 για τη Λίβερπουλ και στο 46′ με αυτογκόλ του Λοβ έγινε 0-2 και η ομάδα του Κλοπ έδειξε να “καθαρίζει” την πρόκριση. Στο 60’όμως μπήκε στο ματς ως αλλαγή ο Τζέισον Κάμινγκς και το… γύρισε μόνος του. Στο 65′ αρχικά μείωσε από τη βούλα του πέναλτι και στο 70′ διαμόρφωσε το τελικό 2-2 σε μια φάση που τα σέντερ-μπακ της ομάδας του Κλοπ τράκαραν μεταξύ τους.

Στα άλλα δύο ματς που έγιναν σήμερα για το Κύπελλο Αγγλίας, αρχικά η Μάντσεστερ Σίτι προκρίθηκε άνετα επί της Φούλαμ, καθώς επικράτησε με το εμφατικό 4-0 κι εξασφάλισε την πρόκρισή της στους “16” της διοργάνωσης. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα παρέταξε ένα ανάμεικτο σχήμα βασικών και αναπληρωματικών και είδε την ομάδα του να κυριαρχεί, χάρη στα τέρματα των Γκιντογάν (8΄), Μπερνάρντο Σίλβα (19΄) και Γκαμπριέλ Ζεσούς (72΄, 75΄).

Τέλος η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνέτριψε την Τρανμίρ εκτός έδρας, με 6-0 και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι “κόκκινοι διάβολοι” αν και παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές, προηγήθηκαν με 5-0 στο ημίχρονο χάρη στα γκολ των Μαγκουάιρ (10΄), Νταλότ (13΄), Λίνγκαρντ (16΄), Τζόουνς (41΄) και Μαρσιάλ (45΄) κι έκαναν συντήρηση δυνάμεων στο δεύτερο 45λεπτο, όπου σημείωσαν ακόμη ένα τέρμα με πέναλτι του Γκρίνγουντ στο 56΄.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις