Η πόλη Γουχάν της Κίνας, η πόλη όπου αρχικά εντοπίσθηκε ο κοροναϊός και μετράει τους περισσότερους νεκρούς, είναι τραγική! Νοσοκομειακός υπάλληλος μίλησε στη Deutsche Welle και τα όσα αποκαλύπτει είναι σοκαριστικά.
Όπως λέει ο υπάλληλος του νοσοκομείου, «Ασθενείς που παρουσιάζουν συμπτώματα περιμένουν συχνά ώρες μέχρι να εξεταστούν. Οι γιατροί τους συνταγογραφούν φάρμακα και στη συνέχεια τους στέλνουν σπίτι, συμβουλεύοντάς τους να μην έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους. Οι αίθουσες αναμονής είναι γεμάτες κόσμο που βήχει. Ακόμη και υγιείς άνθρωποι που μένουν για ώρα σε τέτοιους χώρους κινδυνεύουν να μολυνθούν».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Click4More Αμόκ στο Χονγκ Κονγκ! Ουρές στα σούπερ μάρκετ, εξαφανίστηκαν τα… χαρτιά τουαλέτας
Ο νοσοκομειακός υπάλληλος, ο οποίος για ευνόητους λόγους θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, λέει ακόμα ότι αυτοί που μπορούν να πάνε σε κάποιο νοσοκομείο είναι οι «τυχεροί». «Συχνά τα νοσοκομεία είναι πολύ μακριά. Εάν δεν έχεις δικό σου αυτοκίνητο απομένει μόνον το ταξί και σε κάθε οικισμό επιτρέπονται μόλις δυο οχήματα. Επιπλέον μόνον λίγοι εθελοντές μεταφέρουν αρρώστους. Το τηλεφωνικό κέντρο άμεσης δράσης έχει καταρρεύσει. Οι πιο άτυχοι πρέπει να έρθουν με τα πόδια στο νοσοκομείο. Λέγεται ότι ορισμένοι έχουν πεθάνει καθ΄ οδόν».
https://twitter.com/JenniferHYChan/status/1225378624938762240?s=20
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
https://twitter.com/Fredilparigino/status/1225379430656331776?s=20
Τα θύματα είναι περισσότερα
Αμφισβητεί τον επίσημο αριθμό θυμάτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που δημοσιεύουν κάθε τόσο οι κινεζικές αρχές: «Πιστεύω ότι υπάρχουν περισσότερα κρούσματα και νεκροί. Ακόμη και όταν η αξονική δείξει πνευμονία, δεν ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για την ιογενούς τύπου. Γιατί; Διότι οι λίστες αναμονής είναι πολύ μακρές. Όποιος όμως πεθαίνει χωρίς να έχει κάνει τις σχετικές εξετάσεις δεν καταγράφεται ως θύμα του κοροναϊού».
Όσον αφορά την κατασκευή του νέου νοσοκομείου στη Γουχάν σε χρόνο ρεκόρ μίας μόλις εβδομάδας, ο ίδιος κάνει λόγο για σταγόνα στον ωκεανό: «Δεν φτάνουν 2.000 νέες κλίνες. Εξάλλου λείπει και εξειδικευμένο προσωπικό. Γιατροί και νοσηλευτές φτάνουν στα όριά τους, οι βάρδιες δεν βγαίνουν. Για να αντιμετωπίσεις μια πνευμονία απαιτείται μακρά νοσοκομειακή περίθαλψη».
Άλλωστε, σήμερα κάνει τον γύρο του κόσμου η είδηση του θανάτου 28χρονου γιατρού ο οποίος εξέταζε ασθενείς επί 10 συνεχόμενες ημέρες και πέθανε από ανακοπή!