Τετάρτη, 24 Ιουλ.
33oC Αθήνα

ΝΔ: Πιο κοντά στο Ειδικό Δικαστήριο ο Παπαγγελόπουλος μετά τις νέες αποκαλύψεις στην προανακριτική

προκαταρκτική

Αποκαλυπτικές των αντιθεσμικών παρεμβάσεων που γίνονταν στη Δικαιοσύνη επί ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν στη ΝΔ τις καταγγελίες που διατυπώνονται στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και μάλιστα από εισαγγελικούς λειτουργούς. Η χθεσινή κατάθεση της Γεωργίας Τσατάνη έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά και φέρνει, ενδεχομένως, ακόμη πιο κοντά στην παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

Click4more ΝΔ για κατάθεση Τσατάνη: Δεν μένει πια καμιά αμφιβολία για το παρακράτος Ρασπούτιν και ΣΥΡΙΖΑ

Όπως λένε χαρακτηριστικά από τη ΝΔ, από τις καταθέσεις των τεσσάρων εισαγγελέων προκύπτει το στήσιμο ενός παρακρατικού-παραδικαστικού μηχανισμού από τον κ. Παπαγγελόπουλο, με προφανή σκοπό τη χειραγώγηση υποθέσεων και την κατασκευή κατηγοριών κατά το δοκούν. Μιλούν ειδικά για «άθλια σκευωρία εναντίον πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ» από αυτό το κύκλωμα, το οποίο επενέβαινε και σε άλλες υποθέσεις, στοχοποιώντας επιχειρηματίες και δημοσιογράφους. Και διερωτώνται χαρακτηριστικά «γαλάζια» στελέχη: γνώριζε ή όχι ο Αλέξης Τσίπρας τη δράση του υπουργού του;

Επίσης, στέκονται στην περιγραφή που έκανε η κυρία Τσατάνη για τη δράση του κ. Παπαγγελόπουλου: αρχικά ασκούσε πιέσεις σε δικαστές για συγκεκριμένες υποθέσεις που τον ενδιέφεραν. Όσοι δεν ενέδιδαν, στοχοποιούνταν από συγκεκριμένα μέσα και δημοσιογράφους, ενώ ακολουθούσε προσπάθεια πειθαρχικής τους εξόντωσης. Η δε κατάθεση της κυρίας Τσατάνη ουσιαστικά συμπληρώνει την εικόνα που είχαν περιγράψει άλλοι τρεις εισαγγελείς (Αγγελής, Ράικου, Αθανασίου) και ορίζει ότι οι δικαστικοί που δεν συμμορφώνονταν με τις υποδείξεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης έμπαιναν στο στόχαστρο του ίδιου και δέχονταν επιθέσεις από φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ Μέσα Ενημέρωσης.

Click4more Παπαγγελόπουλος: Ψεύδεται η Τσατάνη

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Παναγιώτης Αθανασίου κατέθεσε ότι οι εισαγγελείς δέχθηκαν πιέσεις για να βρεθούν στοιχεία που ενοχοποιούν τα πολιτικά πρόσωπα που είχαν στοχοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ότι επιχειρήθηκε να οδηγηθούν σε προφυλάκιση πριν από τις εκλογές Σαμαράς, Γεωργιάδης και Λοβέρδος.

Υπό αυτό το πρίσμα, θεωρείται σχεδόν βέβαιο – σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές που έχουν γνώση των εργασιών της προανακριτικής επιτροπής – ότι θα διευρυνθεί το κατηγορητήριο κατά του κ. Παπαγγελόπουλου και τουλάχιστον θα διερευνηθούν τυχόν παρεμβάσεις του και σε άλλες δικαστικές υποθέσεις, ενώ η πρόταση για άσκηση δίωξης σε βάρος του φαντάζει μονόδρομος. «Κανένας δεν έχει αμφιβολία για το παρακράτος των Ρασπούτιν-ΣΥΡΙΖΑ και των εντολοδόχων τους και τις μεθοδεύσεις τους κατά των πολιτικών τους αντιπάλων», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις