Σάββατο, 27 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Κοροναϊός: Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων στη Χουμπέι

Κοροναϊός: Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων στη Χουμπέι
photo Reuters

Οι αρχές της επαρχίας Χουμπέι, όπου ξεκίνησε ο κοροναϊός και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα επιβληθεί απαγόρευση για την κυκλοφορία των οχημάτων σε όλη την επαρχία.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια να ανακοπεί ο κοροναϊός, ενώ σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσαν οι αρχές της Χουμπέι, από την απαγόρευση θα εξαιρεθούν τα οχήματα της αστυνομίας, τα ασθενοφόρα, τα οχήματα που μεταφέρουν απαραίτητα είδη ή σχετίζονται με δημόσιες υπηρεσίες.

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι θα διενεργούνται τακτικοί ιατρικοί έλεγχοι για όλους τους κατοίκους της επαρχίας, ενώ οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να επαναλειτουργήσουν χωρίς να έχουν λάβει προηγουμένως άδεια από τις αρχές.

Στο μεταξύ το Νεπάλ προχώρησε σήμερα στον επαναπατρισμό 175 υπηκόων του από την κινεζική πόλη Γουχάν, το μέρος όπου ξεκίνησε ο κοροναϊός COVID-19, έπειτα από διαμαρτυρίες γονέων φοιτητών οι οποίοι σπουδάζουν στην πόλη.

Αεροσκάφος της κρατικής Nepal Airlines με 134 άνδρες και 41 γυναίκες, κυρίως φοιτητές και φοιτήτριες, προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Τριμπχουβάν του Κατμαντού, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Μαχέντρα Σρέστα.

Οι επαναπατρισθέντες θα μείνουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες στη γειτονική πόλη Μπακταπούρ. Το Νεπάλ έχει μέχρι στιγμής ανακοινώσει ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις