Οι αγιορείτικοι ρεβυθοκεφτέδες είναι μια εύκολη και συγχρόνως νηστίισμη συνταγή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Ιδανική για την περίοδο της σαρακοστής που έρχεται και όχι μονο, καθώς τα ρεβύθια είναι μία από τις καλύτερες φυσικές πηγές πρωτεΐνης μεγάλης βιολογικής αξίας, ισάξιας του κρέατος, του γάλακτος και της σόγιας.
Επιπλέον, είναι μια πλούσια φυσική πηγή σε φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, φολικό οξύ, άλατα, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, χαλκό και κάλιο. Πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε τους ρεβυθοκεφτέδες σημειώστε μια χρήσιμη συμβουλή: Δεν πρέπει να βράσετε τα ρεβίθια, απλώς αφήστε τα στο νερό να φουσκώσουν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αν τα βράσετε, όπως προτείνουν αρκετές άλλες συνταγές, το αποτέλεσμα θα είναι να τραβήξουν τα κεφτεδάκια σας πολύ λάδι.
Διαβάστε αναλυτικά στο dogma.gr