Σάββατο, 17 Αυγ.
36oC Αθήνα

Κορονοϊός: Το σχέδιο για να μη γίνουμε Ιταλία! Τηλεεργασία στο Μαξίμου, briefing από… μακριά

Προεδρία της Κυβέρνησης

Έμφαση στον περιορισμό της εξάπλωσης των κρουσμάτων του κορονοϊού δίνει η κυβέρνηση, με στόχο να εξασφαλίσει τις αντοχές του δημοσίου συστήματος υγείας. Τούτο αποτελεί ασφαλώς και το βασικό ζητούμενο για την αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης, όπως απέδειξε με δυσάρεστο τρόπο το παράδειγμα της Ιταλίας. Ενώ την ίδια στιγμή η έκκληση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια ν’ ανταποκριθούν οι γιατροί και νοσηλευτές στο κάλεσμα για τις 2.000 προσλήψεις που κατ’ αρχάς δρομολογεί η κυβέρνηση αντικατοπτρίζει την πρόθεση της κυβέρνησης να λειτουργήσει προληπτικά.

Προληπτικό χαρακτήρα έχουν και τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες για το κλείσιμο των δικαστηρίων, των θεάτρων, των κινηματογράφων, των κέντρων διασκέδασης κτλ. Όπως τονίζουν διαρκώς κυβερνητικά στελέχη, κάθε μέρα αξιολογούνται όλες οι εξελίξεις και λαμβάνονται αποφάσεις και η κυβέρνηση στο πλαίσιο αυτό θα λάβει όποιο μέτρο χρειαστεί, πολλές φορές πρωτύτερα απ’ ό,τι είναι απολύτως απαραίτητο προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία και να περιοριστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η εξάπλωση του ιού. Ανάμεσα σ’ αυτά τα μέτρα είναι ακόμη και η επίταξη θέσεων σε ΜΕΘ ιδιωτικών νοσοκομείων και θεραπευτηρίων.

Click4more Στο έλεος του κορονοϊού η χώρα! Συνεχή τα κρούσματα, νέα λουκέτα και μεγάλη ανησυχία

Παράλληλα, ο γενικός συντονισμός έχει περάσει πλέον στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η αποστολή των μηνυμάτων από το 112 στοχεύει – όπως πάλι λένε αρμόδια κυβερνητικά στελέχη – στην εμπέδωση εκ μέρους των πολιτών της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην οποία βρίσκεται η χώρα. Από χθες το βράδυ βρίσκεται σε εξέλιξη και επικοινωνιακή καμπάνια με τον εύγλωττο τίτλο «Μένουμε Σπίτι», καθώς για την επιτυχία του επιχειρησιακού σχεδίου που έχει εκπονηθεί και τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού αποφασιστική σημασία έχει η παραμονή στο σπίτι των ευπαθών ομάδων και των ηλικιωμένων. Με μοναδικό στόχο, όπως τονίζεται, την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Είναι, εξάλλου, χαρακτηριστικό ότι όχι μόνο το Δημόσιο, αλλά και το Μαξίμου και ολόκληρη η κυβέρνηση θα λειτουργήσει τις επόμενες εβδομάδες με τηλεδιασκέψεις και τηλεεργασία. Ήδη έχει εξαγγελθεί πως ακόμη και η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο θα γίνει μ’ αυτή τη μορφή, όπως και πολλές συσκέψεις του πρωθυπουργού.

Click4more “Μένουμε σπίτι”! Η καμπάνια του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό

Εκκρεμότητα υπάρχει ακόμη και με τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 26 και 27 Μαρτίου στις Βρυξέλλες – η οποία έχει, μάλιστα, ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα λόγω των επικείμενων αποφάσεων για την Τουρκία και το μεταναστευτικό – καθώς το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης είναι εξαιρετικά πιθανό μετά τις χθεσινοβραδινές αποφάσεις της βελγικής κυβέρνησης να κλείσουν τα σχολεία, τα εστιατόρια και οι καφετέριες έως τις 3 Απριλίου. Σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, καθώς κυκλοφορούν σενάρια ακόμη και για επιβολή απαγόρευσης εισόδου και εξόδου από το Βέλγιο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις