Τετάρτη, 9 Οκτ.
24oC Αθήνα

149 νεκροί σε μια μέρα στο Ιράν! Ο κορονοϊός σκοτώνει έναν ανά 10 λεπτά

149 νεκροί σε μια μέρα στο Ιράν! Ο κορονοϊός σκοτώνει έναν ανά 10 λεπτά

Όλο και μεγαλύτερος ο απολογισμός από το φονικό πέρασμα του κορονοϊού από το Ιράν. Μετά τους 149 νεκρούς του τελευταίου 24ωρου, τα θύματα έχουν φτάσει τα 1.284, ενώ σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι στη χώρα ανά 10 λεπτά ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του!

Συνολικά, στο Ιράν, 18.407 άνθρωποι έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 1.046 νέα κρούσματα στη χώρα, η οποία είναι η σφοδρότερα πληγείσα χώρα στην Μέση Ανατολή.

Click4more Κορονοϊός στη Βρετανία: Σπεύδουν τώρα να διαψεύσουν το ενδεχόμενο αποκλεισμού του Λονδίνου μετά τη γκάφα Τζόνσον

Πέρα από το γεγονός πως σε 24 ώρες 149 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σοκαριστική είναι η αποκάλυψη εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας του Ιράν πως ο νέος κορονοϊός σκοτώνει έναν άνθρωπο κάθε 10 λεπτά!

“Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, κάθε 10 λεπτά ένας άνθρωπος πεθαίνει από τον κορονοϊό και περίπου 50 άνθρωποι μολύνονται από τον ιό κάθε ώρα στο Ιράν”, έγραψε στο Twitter ο Κιανούς Τζαχανπούρ.

Πρώτος νεκρός στη Ρωσία

Τον πρώτο της νεκρό από τον κορονοϊο ανακοίνωσε, στο μεταξύ, η Ρωσία. Πρόκειται για μια γυναίκα με υποκείμενα νοσήματα η οποία πέθανε από πνευμονία. Η ηλικιωμένη άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο της Μόσχας, όπως ανακοινώθηκε. Στη Ρωσία έχουν καταγραφεί 147 κρούσματα.

Τρίτο νεκρό από κορονοϊό ανακοίνωσε, σήμερα το πρωί, και η Βουλγαρία. Πρόκειται για γυναίκα ηλικίας 80 ετών που μολύνθηκε από τον COVID-19 και μπήκε στο νοσοκομείο της Σόφιας με οξύ εγκεφαλικό επεισόδιο. Στη χώρα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφτασε σε 94.

Ο κορονοϊός στον… κόσμο

Η Ινδονησία ανακοίνωσε σήμερα 82 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού, τη μεγαλύτερη αύξηση που σημειώνει σε μια μέρα, με τα οποία ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα σε 309. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την Covid-19 αυξήθηκε κατά έξι σε 25, η πλειονότητα των οποίων καταγράφηκε στην Τζακάρτα.

Click4more Κίνα: Αποκαθιστούν την τιμή του ήρωα γιατρού… μετά θάνατον!

Νέα κρούσματα αναφέρθηκαν επίσης σε επαρχίες της χώρας, όπως η Δυτική Ιάβα, η Ανατολική Ιάβα και τα Νησιά Ριάου, ενώ 15 ασθενείς πήραν εξιτήριο, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των αρχών.

Η Μαλαισία κατέγραψε σήμερα 110 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται πλέον σε 900. Τα περισσότερα νέα κρούσματα στη χώρα συνδέονται με θρησκευτική συγκέντρωση σε τέμενος στην οποία παρευρέθηκαν 16.000 άνθρωποι, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε 60 νέα κρούσματα καταγράφοντας και αυτή, όπως και η Ινδονησία, τη μεγαλύτερη αύξηση σε μια μέρα, με το σύνολο των κρουσμάτων της να ανέρχεται πλέον σε 272, σύμφωνα με υγειονομικό αξιωματούχο της χώρας.

Click4more Κορονοϊός στη Βρετανία: Σπεύδουν τώρα να διαψεύσουν το ενδεχόμενο αποκλεισμού του Λονδίνου μετά τη γκάφα Τζόνσον

Τα σημερινά κρούσματα εντάσσονται σε δύο ομάδες: η πρώτη συνίσταται σε 43 κρούσματα που συνδέονται με άλλα που είχαν διαγνωσθεί νωρίτερα, ενώ η δεύτερη αφορά 17 νέους ασθενείς, στους οποίους περιλαμβάνονται άνθρωποι που έφτασαν στην Ταϊλάνδη από χώρες όπως η Ιταλία, η Μαλαισία, η Ιαπωνία, το Ιράν και η Ταϊβάν, διευκρίνισε ο γενικός διευθυντής του τμήματος Ελέγχου των Ασθενειών στο υπουργείο Υγείας Σουανατσάι Ουαταναγινγκτσαροεντσάι.

Η Ταϊλάνδη έχει καταγράψει έναν θάνατο από τότε που ξέσπασε η επιδημία, ενώ 42 ασθενείς έχουν αναρρώσει και επιστρέψει στα σπίτια τους και 229 εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Οι Φιλιππίνες ανακοίνωσαν 15 νέα κρούσματα, με τα οποία ανέρχεται σε 217 ο συνολικός αριθμός τους, καθώς σχεδόν ο μισός πληθυσμός των 107 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας βρίσκεται στις αρχές μιας καραντίνας διάρκειας ενός μήνα. Οι νεκροί στη χώρα είναι 17, ενώ οκτώ ασθενείς έχουν αναρρώσει. Η Μανίλα ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα ότι σταματάει την έκδοση βίζας για τους ξένους, απαγορεύοντας στους πολίτες όλων των ξένων χωρών την είσοδο στη χώρα ώστε να αναχαιτίσει την εξάπλωση του κορονοϊού.

Πρώτο κρούσμα στα Φίτζι

Το πρώτο τους κρούσμα ανακοίνωσαν και τα νησιά Φίτζι. «Υπάρχει ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα της covid-19 στη πόλη Λαουτόκα, ένας ασθενής που πρόσφατα είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό», και ο οποίος τέθηκε σε καραντίνα «υπό ιατρική παρακολούθηση», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Υγείας Ιφερέιμι Ουακεναμπέτε.

Click4more Ο… ταπεινός Πούτιν: Εργάζομαι κάθε μέρα, δεν είμαι τσάρος!

Πρόκειται για ένα μέλος του πληρώματος καμπίνας της Fiji Airways, 27 ετών, ο οποίος είχε πρόσφατα μεταβεί στις ΗΠΑ και τη Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με τις αρχές των Φίτζι οι οποίες προσπαθούν να εντοπίσουν τους επιβάτες και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος στις πτήσεις στις οποίες εργάστηκε.

Η ανακοίνωση προκάλεσε πανικό στην Σούβα, με τους κατοίκους να σπεύδουν στα σούπερ μάρκετ και, σύμφωνα με τους Fiji Times, γονείς να τρέχουν στα σχολεία για να πάρουν τα παιδιά τους!

Η Λαουτόκα, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας με 55.000 κατοίκους, θα τεθεί σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, διευκρίνισε. Εξάλλου όλοι όσοι φτάνουν στη χώρα θα πρέπει να μένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους επί 14 ημέρες, ενώ απαγορεύθηκαν οι συγκεντρώσεις περισσοτέρων από 20 ατόμων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις