Ελλάδα

Που πάτε; Οι ουρές στις εθνικές οδούς θα φέρουν το ύστατο μέτρο

Παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών πολλοί συμπολίτες μας αποφάσισαν να τις αγνοήσουν και να φύγουν μαζικά τόσο για την ηπειρωτική όσο και για την νησιωτική Ελλάδα. Και αυτό αν συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο δεν αποκλείεται να δούμε να λαμβάνεται το ύστατο μέτρο της πλήρους απαγόρευσης μετακινήσεων.

Η κατάσταση στα διόδια των δυο εθνικών οδών ήταν ανά διαστήματα δραματική με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές, ενώ και το υπουργείο Ναυτιλίας αναγκάστηκε να εκδώσει απαγόρευση μετακίνησης με τα πλοία για όσους δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών.

Σχετικά με τα διόδια Ελευσίνας, οι όποιες ουρές σχηματίζονται οφείλονται στο γεγονός πως εξαιτίας των οδηγιών του ΕΟΔΥ, δεν υπάρχουν οι κλασσικοί εισπράκτορες, με αποτέλεσμα να λειτουργούν μόνο οι τέσσερις λωρίδες με τα αυτόματα μηχανήματα πληρωμής και οι δυο με τους πομποδέκτες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο κόσμος να μην γνωρίζει την λειτουργία τους και να καθυστερεί. Σε κάθε περίπτωση αν χρειαστεί η Ολυμπία Οδός δηλώνει πως έχει έτοιμο προσωπικό ασφαλείας, το οποίο θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει όλους τους οδηγούς. Και πάλι όμως κάποιοι αποφάσισαν χωρίς να υπάρχει επείγουσα ανάγκη να μετακινηθούν. 

Πως θα γίνεται ο έλεγχος στα πλοία – Ποιο έγγραφο θα απαιτείται

Μιλώντας στο newsit.gr ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι: «Ο έλεγχος θα γίνεται με την επίδοση της φορολογικής δήλωσης, όπου μέσα εκεί φαίνεται ξεκάθαρα ο τόπος κατοικίας. Αυτό θα είναι ένα απαραίτητο έγγραφο, προκειμένου να ταξιδέψει κάποιος από εδώ και στο εξής, στα νησιά. Παρατηρήθηκε πολύ μεγάλο πρόβλημα από την αρχή κιόλας της εβδομάδας, όπου πολλοί επέλεξαν να φύγουν με προορισμό τα νησιά. Με αφορμή τώρα το Σαββατοκύριακο πήραμε την απόφαση να το τρενάρουμε όσο μπορούμε. Δυστυχώς κάποιοι εξακολουθούν να μην αρμόζουν τις οδηγίες του “Μένουμε Σπίτι”, γι αυτό και εμείς οφείλουμε να κάνουμε ό, τι μπορούμε. Πρέπει με κάθε τρόπο να προστατέψουμε τους νησιώτες γιατί το υγειονομικό σύστημα δεν αντέχει».

Έτσι, στο πλαίσιο των μέτρων αυτών θα επιτρέπεται η κίνηση με τα πλοία της ακτοπλοΐας των μονίμων κατοίκων, των μέσων που απαιτούνται για την τροφοδοσία των νησιών, ενώ θα επιτρέπεται και η επιστροφή όσων θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά.

Αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποφάσεων όπου θα ορίζεται αναλυτικά το πεδίο εφαρμογής, οι περιορισμοί αλλά και οι εξαιρέσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Μου ''έκοψε'' τον δρόμο ένα αυτοκίνητο» λέει ο 38χρονος Ουκρανός οδηγός φορτηγού που σκόρπισε τον θάνατο στην Εγνατία
Σε βάρος του οδηγού του φορτηγού ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για επικίνδυνη οδήγηση και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σε ανακριτή τη Μεγάλη Παρασκευή
Ο 38χρονος Ουκρανός οδηγός του φορτηγού ο οποίος ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στα διόδια Πολυμύλου στην Εγνατία Οδό
Ανανεώθηκε πριν 13 λεπτά
Καιρός αύριο: Έως τους 27 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία – Τοπικές βροχές από το απόγευμα σε βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο
Έντονη η μεταφορά αφρικανικής σκόνης την Πέμπτη σε όλη τη χώρα - Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη θα σχηματιστεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες
Άνθρωπος στη βροχή
Το Άγιο Φως με πτήσεις από την Αθήνα στις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας – Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου η άφιξή του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Για ακόμη μία χρονιά το Άγιο Φως θα ταξιδέψει με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air σε όλες τις μεγάλες πόλεις
Το Άγιο Φως