Οικονομία

Θετική έκπληξη στα έσοδα τον Μάρτιο – Έρχονται μέτρα για τουρισμό, ενέργεια, ακτοπλοΐα, ναυτιλία

Θετική έκπληξη στο μέτωπο των εσόδων, κάτι τα κίνητρα που θέσπισε η κυβέρνηση, έκπτωση 25% στην εμπρόθεσμη πληρωμή φόρων, κάτι ο πατριωτισμός, δείχνουν ότι τελικά το αποτέλεσμα τον Μάρτιο δεν ήταν τραγικό, όπως πολλοί περίμεναν.

Όπως τόνισε αργά χθες το βράδυ ο υφυπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο στο Mega, τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου τα έσοδα κινήθηκαν εντός του στόχου. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας που δήλωσε ότι απ’ τα έως τώρα στοιχεία, «η πορεία των εσόδων τον Μάρτιο φαίνεται ότι δεν ήταν απογοητευτική, καθώς αρκετοί πολίτες εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους».

Click4more Στο ΦΕΚ η παράταση για πρόσωπα και επιχειρήσεις που δικαιούνται έκπτωση φόρου 25%

Ο Θ. Σκυλακάκης, αναφορικά με την συνολική εικόνα του Μαρτίου εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος και είπε ότι πρέπει να γίνουν οι υπολογισμοί και η συνολική καταμέτρηση των εσόδων και μετά θα κάνουν ταμείο στο υπουργείο Οικονομικών. Τόνισε επίσης ότι η κατάσταση στην οικονομία μελετάται μέρα με την ημέρα και η κυβέρνηση θα είναι παρούσα όποτε κριθεί απαραίτητο για την στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Click4more Αναστολή πληρωμής δόσεων για τρεις μήνες σε όσους εντάχθηκαν στο πλαίσιο προστασίας πρώτης κατοικίας

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο Kontra ανέφερε ότι θα ληφθούν στοχευμένες δράσεις για τους κλάδους της ενέργειας, του τουρισμού, της ακτοπλοΐας και της ναυτιλίας. Ανέφερε επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν, με επισπεύδοντα το υπουργείο Εργασίας, οι πολιτικές για την ανεργία, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται η κοινωφελής εργασία και η επέκταση των επιδομάτων ανεργίας.

Ερωτηθείς για τη χρήση του «μαξιλαριού», ανέφερε πως «το θέμα είναι να υπάρχουν οι αναγκαίοι πόροι όταν η χώρα βγει από την κρίση. Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η χρήση θα γίνει την κατάλληλη στιγμή και στην κατάλληλη ποσότητα, για να ρίξουμε όλα τα όπλα στη μάχη». Πρόσθεσε δε, ότι απ’ τα έως τώρα στοιχεία, «η πορεία των εσόδων τον Μάρτιο φαίνεται ότι δεν ήταν απογοητευτική», καθώς αρκετοί πολίτες εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους.

Τέλος, ο Χρ. Σταϊκούρας εκτίμησε ότι για την ενίσχυση της ρευστότητας στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης, θα υπάρξει ένας συνδυασμός των προτάσεων που έχουν κατατεθεί (ευρωομόλογο, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ESM, κοινό Ευρωπαϊκό Ταμείο).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Σε στάση αναμονής ο κλάδος της επιτραπέζιας ελιάς και του τυποποιημένου ελαιόλαδου λόγω των αμερικανικών δασμών
Αν δεν υπήρχαν οι δασμοί, η φετινή χρονιά θα εξελισσόταν σε χρονιά - ρεκόρ, αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών - Τυποποιητών - Εξαγωγέων Επιτραπέζιας Ελιάς
Extra virgin olive oils on the shelf
Scope Ratings για δασμούς Τραμπ: Το μεγαλύτερο σοκ στο εμπόριο εδώ και πάνω από 100 χρόνια – Τα 3 σενάρια και ο κίνδυνος των capital controls
Βαθιά ύφεση στις ΗΠΑ με σοβαρές χρηματοπιστωτικές συνέπειες για τις οικονομίες σε όλο τον κόσμο προβλέπει ο οίκος Scope για την επιθετική δασμολογική πολιτική του Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ 2