Κόσμος

Κορονοϊός: Η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει «μεγάλη ύφεση» εξαιτίας της πανδημίας

Ο κορονοϊός έχει γονατίσει την παγκόσμια οικονομία με την προβλέψεις να είναι δυσοίωνες.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ντέιβιντ Μάλπας δήλωσε χθες ότι η ταχεία εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού αναμένεται να επιφέρει μια «μεγάλη παγκόσμια ύφεση» που θα πιθανώς θα πλήξει περισσότερο τις φτωχότερες και πιο ευάλωτες χώρες.

«Σκοπεύουμε να απαντήσουμε με αποφασιστικότητα και μαζικά με προγράμματα στήριξης, ιδιαίτερα για τις φτωχές χώρες», τόνισε ο Μάλπας, στην πλατφόρμα LinkedIn.

Πρόσθεσε πως σχεδιάζει να συνομιλήσει σύντομα με τους ηγέτες της Αιθιοπίας, της Κένυας και άλλων χωρών.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από την AI Barbie μέχρι το Ghiblification: Πώς το εργαλείο εικόνων του ChatGPT σαρώνει και «λυγίζει» την OpenAI
Από φιγούρες δράσης σε κουτιά μέχρι σκηνές του Λευκού Οίκου σε στυλ anime, το ChatGPT-4o τρελαίνει το διαδίκτυο και προκαλεί αντιδράσεις για πνευματικά δικαιώματα και υπερθέρμανση server
Barbie