Παρασκευή, 19 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Γερμανοί βουλευτές: Πάρτε τα προσφυγόπουλα από την Ελλάδα, κινδυνεύουν από τον κορονοϊό

Γερμανοί βουλευτές: Πάρτε τα προσφυγόπουλα από την Ελλάδα, κινδυνεύουν από τον κορονοϊό

Περίπου 50 Γερμανοί χριστιανοδημοκράτες βουλευτές απηύθυναν έκκληση στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να μεταφερθούν προσφυγόπουλα από τους καταυλισμούς των ελληνικών νησιών σε άλλες χώρες της ΕΕ.

«Λαμβάνοντας υπόψη τον ταχύ ρυθμό εξάπλωσης του κορονοϊού επιβάλλεται να μεταφερθούν επειγόντως (σε άλλες χώρες) ανήλικα προσφυγόπουλα» αναφέρουν στην επιστολή τους, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του dpa, και επισημαίνουν:

click4more: Άλλοι 3 νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα

«Πολλά παιδιά υποφέρουν από ψυχικά τραύματα λόγω των εμπειριών τους από τον πόλεμο... Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να μας αφήνει ασυγκίνητους….. είναι απαράδεκτη για εμάς τους Ευρωπαίους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υποστηρίξει την εταίρο μας Ελλάδα και να την ανακουφίσει.

Ως εκ τούτου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει το επείγον καθήκον, αν είναι αναγκαίο σε συνεννόηση με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες- UNHCR, να καταστήσει ταχύτατα δυνατή την μεταφορά των παιδιών από τους υπερπλήρεις καταυλισμούς των ελληνικών νησιών στη Γερμανία και άλλα κράτη μέλη της ΕΕ που έχουν προθυμοποιηθεί να τα δεχτούν».

1.600 παιδιά επαναπροωθούνται 

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για τη μετανάστευση πάντως ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 1.600 ασυνόδευτα παιδιά από τις προσφυγικές δομές των ελληνικών νησιών πρόκειται να επανεγκατασταθούν σε 8 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η προσφυγική κρίση στην Ελλάδα και οι τρόποι αντιμετώπισης της κυριάρχησαν σήμερα με σειρά ερωτήσεων στην καθιερωμένη συνέντευξη των εκπροσώπων Tύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο κ. Άνταλμπερτ επιβεβαίωσε ότι οι 8 χώρες που προετοιμάζονται για την υποδοχή των ασυνόδευτων παιδιών από την Ελλάδα και έχουν δηλώσει ότι δέχθηκαν είναι η Γαλλία, η Γερμανία, η Πορτογαλία , η Ιρλανδία το Λουξεμβούργο, η Κροατία και η Λιθουανία.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ακόμη ότι μέχρι να εγκαταλείψουν τα ασυνόδευτα παιδιά την Ελλάδα για να εγκατασταθούν στις 8 χώρες έχει εγκριθεί σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές ένα σχέδιο ώστε τα παιδιά αυτά να μεταφερθούν σε ασφαλείς χώρους όπως τα ξενοδοχεία στα ελληνικά νησιά καθώς πρόκειται για τον πιο ευάλωτο κομμάτι των προσφύγων και υπογράμμισε ότι οι εργασίες μετεγκατάσταση των ασυνόδευτών παιδιών πρέπει να συνεχισθεί με ταχύτατους ρυθμούς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις