Κόσμος

Κορονοϊός… εφιάλτης – Πάνω από 90.000 νεκροί παγκοσμίως

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 90.000 ανθρώπους παγκοσμίως μετά την εμφάνισή της στην Κίνα τον Δεκέμβριο.

Το 50% και πλέον των θανάτων να καταγράφεται στην Ιταλία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές, έως τις 19.30 ώρα Ελλάδας.

Ο κορονοϊός και οι αριθμοί

Συνολικά, έχουν καταγραφεί 90.938 θάνατοι (για 1.534.426 κρούσματα), εκ των οποίων 64.342 στην Ευρώπη, την πλέον πληγείσα ήπειρο. Με 18.279 νεκρούς, η Ιταλία είναι η χώρα που καταμετρά τους περισσότερους θανάτους στον κόσμο. Ακολουθεί η Ισπανία (15.238), οι ΗΠΑ (14.830) και η Γαλλία (10.869).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μοντέλο στην Κολομβία δολοφονήθηκε άγρια από άνδρα που ήταν μεταμφιεσμένος σε ντελιβερά - Βίντεο ντοκουμέντο
Η δολοφονία του Κολομβιανού μοντέλου έγινε μία ημέρα αφότου είχε κερδίσει αποζημίωση 6.200 ευρώ μετά από καταγγελία σε βάρος του πρώην συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία
Δολοφονία 22χρονου μοντέλου στην Κολομβία
Η κεντροδεξιά του Λουίς Μοντενέγκρο παραμένει στην εξουσία στην Πορτογαλία - Πανηγυρίζει η ακροδεξιά για την αύξηση των ποσοστών της
Η συμπολίτευση θα καταλάβει 89 έδρες από το σύνολο των 230 της πορτογαλικής εθνικής αντιπροσωπείας, πολύ λιγότερες από τις 116 που χρειάζονται για την απόλυτη πλειοψηφία.
Ο ηγέτης της κεντροδεξιάς Λουίς Μοντενέγκρο μετά τις εκλογές στην Πορτογαλία
1