Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

H ισπανική ομοσπονδία αφήνει εκτός Ευρώπης τη Βαλένθια αν δεν τελειώσει η σεζόν

H ισπανική ομοσπονδία αφήνει εκτός Ευρώπης τη Βαλένθια αν δεν τελειώσει η σεζόν
ΦΩΤΟ Reuters

Οι διεργασίες της ισπανικής ομοσπονδίας για το ποιες ομάδες θα βγουν Ευρώπη αν δεν ολοκληρωθεί η σεζόν ολοκληρώθηκαν. Με τη Βαλένθια να μένει εκτός της λίστας που ανακοινώθηκε παρ’ ότι είναι στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Το πλάνο έκτακτης ανάγκης εκπόνησε η ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η σεζόν λόγω του κορονοϊού.

Στη σημερινή (16/4) σύσκεψη αποφασίστηκε ποιες ομάδες θα προκριθούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA, σε περίπτωση που η La Liga δεν τελειώσει.

Θυμίζουμε πως η Ισπανία δικαιούται 7 ευρωπαϊκά εισιτήρια, οπότε αποφασίστηκε τα 4 για το Champions League να τα πάρουν οι τέσσερις ομάδες που προηγούνται στην κατάταξη. Αυτές είναι οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Σεβίλλη και Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Όσον αφορά το Europea League, θα προκριθούν η 5η Χετάφε και η 6η Ατλέτικο Μαδρίτης. Στην 7η θέση βρίσκεται η Βαλένθια, η οποία όμως αποφασίστηκε να μην πάρει το εισιτήριο και αυτό να πάει στην Αθλέτικ Μπιλμπάο που έχει προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας!

Η La Liga πάντως, που αναμένεται να συνεδριάσει εντός της ημέρας, διαφωνεί κάθετα με αυτή την απόφαση της ομοσπονδίας, η οποία πάντως έχει περισσότερο το χαρακτήρα πρότασης παρά είναι δεσμευτική, προς το παρόν τουλάχιστον, αφού όλα θα κριθούν από την τηλεδιάσκεψη της ερχόμενης εβδομάδας μεταξύ των αξιωματούχων της UEFA και των 55 ομοσπονδιών μελών.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις