Δευτέρα, 21 Οκτ.
22oC Αθήνα

Μεγάλες επενδύσεις στην Αττική από την ELPEN

Μεγάλες επενδύσεις στην Αττική από την ELPEN

Ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων κι ένα κέντρο βιοϊτρικής έρευνας και εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, δρομολογεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ELPEN. Η επένδυση, ύψους 50 εκατ. ευρώ, έχει ενταχθεί στο νέο πλαίσιο στρατηγικών επενδύσεων και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί το 2022.  

Με το εν λόγω επενδυτικό project, η ELPEN, θα συμβάλλει, ώστε να υλοποιηθεί η στρατηγική που χαράσσει η Πολιτεία, για στήριξη της εγχώριας παραγωγής φαρμάκων, με απώτερο σκοπό, να καταστεί η Ελλάδα αυτάρκης στον τομέα αυτό.  Επιπλέον με την νέα επένδυση, η εταιρεία θα ενισχύσει τις εξαγωγές της και την ανταγωνιστικότητά της στη διεθνή αγορά φαρμάκων και μάλιστα σε μια περίοδο, που ο κλάδος αντιμετωπίζει πολλά εμπόδια εξαιτίας της υπερφορολόγησης.

Σύμφωνα με το επενδυτικό σχέδιο της ELPEN, το νέο εργοστάσιο που θα αναπτυχθεί στην Κερατέα, θα εξειδικεύεται σε φάρμακα που σχετίζονται με αναπνευστικές κυρίως παθήσεις.  Πρόθεση αποτελεί, το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής να εξάγεται σε διεθνείς αγορές, όπου υπάρχει αυξημένη ζήτηση. 

Όσον αφορά το κέντρο εφαρμοσμένης βιοϊατρικής έρευνας, που θα αναπτυχθεί στα Σπάτα, η διοίκηση της εταιρείας φιλοδοξεί να καταστεί το μεγαλύτερο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης κι ένα από τα πιο διακεκριμένα σε όλον τον κόσμο στην έρευνα, την καινοτομία και την εκπαίδευση. Από το επενδυτικό πλάνο της ELPEN, θα δημιουργηθούν πολλές νέες, άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, που θα ενισχύσουν τόσο την τοπική, όσο και την εθνική οικονομία.  

Ήδη, το 2019, η ELPEN, κυκλοφόρησε μια σειρά από νέα πιο αποτελεσματικά φάρμακα, εστιάζοντας στις νόσους της υπερλιπιδαιμίας, της υπέρτασης, του άσθματος και της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ), ενώ την ίδια χρονιά, η εταιρεία έγινε αποδέκτης σημαντικών διακρίσεων, οι οποίες της δόθηκαν ως αναγνώριση της πρότυπης επιχειρηματικής της δραστηριότητας.

Όσον αφορά τα καινούργια της σχέδια, να σημειωθεί, ότι η ELPEN – την οποία συνδιοικούν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Πενταφράγκας διευθύνων σύμβουλος και Θεόδωρος Τρύφων, αντιπρόεδρος της ELPEN και πρόεδρος της  Πανελλήνιας ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων – αποτελεί την μοναδική μέχρι σήμερα βιομηχανία που έκανε αίτηση στον νέο νόμο περί στρατηγικών επενδύσεων.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις