Παρασκευή, 4 Οκτ.
23oC Αθήνα

Χανιά: Απελπισία για τον τουρισμό! “Δεν έχουμε χρήματα για να πάμε ούτε στο σούπερ μάρκετ”

πισίνες

Απελπιστική είναι η κατάσταση για τους εργαζόμενους στον τουρισμό στα Χανιά, ακόμα περισσότερο δε τους περίπου 6.000 ξενοδοχοϋπαλλήλους, αφού πολλοί είναι αυτοί που, μέσα Μαΐου πια, και δεν έχουν χρήματα να πάνε καν για ψώνια στο σούπερ μάρκετ.

Την ανάγκη του κλάδου για στήριξη εξέφρασε σε συνέντευξη τύπου το πρωί της Τρίτης στο Εργατικό Κέντρο το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων, με τον πρόεδρο Μπαμιάκη Μανώλη να επισημαίνει οτι αρκετοί είναι αυτοί που δεν πήραν ούτε το επίδομα στήριξης των 800€, αλλά ούτε και την παράταση του επιδόματος ανεργίας.

Αυτό που τονίστηκε είναι οτι το ζήτημα κάθε άλλο παρά περιοδικό είναι, αφού ακόμα και αν όλα τα ξενοδοχεία ανοίξουν τον Ιούλιο, οι εργαζόμενοι δεν θα δύνανται να συγκεντρώσουν χρήματα για να περάσουν το χειμώνα. Πως θα επιβιώσουν μέχρι τον… Αύγουστο που θα είναι η πρώτη τους πληρωμή, άγνωστο και αυτό.

Έτσι, τα τηλέφωνα του Εργατικού Κέντρου δεν σταματούν να χτυπούν από απελπισμένους εργαζόμενους που αναζητούν ενημέρωση και μία χαραμάδα ελπίδας για την επόμενη ημέρα, όπως σχολίασε ο πρόεδρος, Γιάννης Μανωλικάκης.

Στο πλαίσιο αυτό, το σωματείο επικαλείται την ατομική ευθύνη των πληττόμενων εργαζομένων, ώστε η συγκέντρωση που ετοιμάζεται στο Εργατικό Κέντρο, στις 10 το πρωί της Τετάρτης, να είναι μαζική και να στείλει στην κρατική εξουσία ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, «πρέπει να δώσουμε το παρόν, έχουμε υποχρέωση προς τα παιδιά μας, την οικογένειά μας, τους εαυτούς μας».

Οι τοποθετήσεις των Μανώλη Μπαμιάκη, προέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων, και του Γιάννη Μανωλικάκη, προέδρου του Εργατικού Κέντρου Χανίων.

Πηγή: zarpanews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις