Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Ο Ντέιβιντ Μπλατ απέκτησε το 50% των μετοχών της Μπρνο!

Ο Ντέιβιντ Μπλατ απέκτησε το 50% των μετοχών της Μπρνο!

Λίγες εβδομάδες μετά την απόφαση των Νικς, να μην επεκτείνουν τη μεταξύ τους συνεργασίας, ο Ντέιβιντ Μπλατ αποφάσισε να γίνει μέτοχος σε ομάδα στην Τσεχία.

Το κεφάλαιο «προπονητική» φαίνεται πως σιγά – σιγά κλείνει… οριστικά για τον Ντέιβιντ Μπλατ, έχοντας δώσει «μάχη» με την Πρωτοπαθή Προϊούσα Πολλαπλή Σκλήρυνση και με τελευταίο σταθμό στην καριέρα του τον Ολυμπιακό.

Ο Αμερικανοϊσραηλικός κόουτς εργάστηκε στη συνέχεια (Δεκέμβριο του 2019 έως τις 15 Απριλίου 2020) ως τεχνικός σύμβουλος των Νιου Γιορκ Νικς και πλέον φαίνεται πως θα… υπηρετήσει το χώρο του μπάσκετ, ως μέτοχος ομάδας.

Σύμφωνα με τον Τύπο της Τσεχίας, ο Μπλατ αγόρασε μετοχές της τσεχικής Μπρνο! Συγκεκριμένα, ο παλιός κόουτς του Ολυμπιακού απέκτησε το 50% των μετοχών της συγκεκριμένης ομάδας, επηρεασμένος από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό της εθνικής ανδρών της Τσεχίας και συμπατριώτης του Μπλατ, Ρόνεν Γκίνσμπουργκ.

Η Μπρνο έχει ένα πλάνο ανάπτυξης και ανάδειξης παικτών, πάνω στο οποίο αποφάσισε να επενδύσει ο Μπλατ μέσω της εταιρείας “ True Player Group”. Η ίδια η εταιρεία ασχολείται με αυτό το αντικείμενο, δηλαδή της ανάδειξης ταλέντων, με έδρα το Ισραήλ.

«Δεν θέλουμε να παράγουμε παίκτες ώστε να τους πουλήσουμε στη Νίμπουρκ (μόνιμη πρωταθλήτρια) ή σε μεσαίες ομάδες της Πολωνίας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν οργανισμό που θα ελκύει νεαρά ταλέντα από την Τσεχία και ολόκληρη την κεντρική Ευρώπη,» δήλωσε επ’ αυτού ο γενικός διευθυντής της Μπρνο, Μίχαλ Γιμραμόβσκι.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις