Πέμπτη, 18 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Γερουσιάστρια των Ρεπουμπλικάνων αμφισβητεί τον Τραμπ – «Δυσκολεύεται» να τον ψηφίσει τον Νοέμβριο

Γερουσιάστρια των Ρεπουμπλικάνων αμφισβητεί τον Τραμπ – «Δυσκολεύεται» να τον ψηφίσει τον Νοέμβριο

Ιδιαίτερα προβληματισμένη στο ενδεχόμενο να ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται μια γερουσιάστρια των Ρεπουμπλικάνων την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να την… εκδικηθεί.

Ο λόγος για την Λίσα Μουρκάουσκι η οποία δήλωσε την Πέμπτη (4.06.2020) ότι «δυσκολεύεται» να αποφασίσει να ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο, εκτιμώντας ότι το «Κατηγορώ» εναντίον του προέδρου που έγραψε ο πρώην υπουργός Άμυνας της κυβέρνησής του ήταν «αληθινό» και «απαραίτητο».

Αν και η γερουσιάστρια Λίσα Μουρκάουσκι ανήκει στη μετριοπαθή πτέρυγα του κόμματος και υπερασπίζεται σθεναρά την ελευθερία της γνώμης της, τέτοιες τοποθετήσεις παραμένουν πολύ σπάνιες στο στρατόπεδο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, που παρέμεινε κατά το μεγαλύτερο μέρος του πιστό στον πρόεδρο σε προηγούμενες κρίσεις, συμπεριλαμβανομένης ιδίως της παραπομπής του σε δίκη.

Η Μουρκάουσκι αναφερόταν στο κείμενο του στρατηγού ε.α. Τζιμ Μάτις, που κατηγόρησε τον Τραμπ ότι «διχάζει» την Αμερική, η οποία συγκλονίζεται από ένα ιστορικό κύμα διαδηλώσεων εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βαρβαρότητας μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ την 25η Μαΐου.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι, όσο ζω, ο πρώτος πρόεδρος που δεν προσπαθεί να ενώσει τον αμερικανικό λαό — δεν προσποιείται καν ότι προσπαθεί να τον ενώσει», έγραψε ο πρώην στρατηγός των Πεζοναυτών, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού Άμυνας το 2018.

«Βρήκα όσα ανέφερε ο στρατηγός Μάτις αληθινά, ειλικρινή, απαραίτητα, (θεωρώ) ότι έπρεπε να είχαν ειπωθεί εδώ και καιρό», είπε η Μουρκάουσκι σε δημοσιογράφους στο Κογκρέσο.

«Μου φαίνεται πως ίσως έχουμε φθάσει στο σημείο που μπορούμε να είμαστε πιο ειλικρινείς όσον αφορά τις ανησυχίες που έχουμε μέσα μας, κι έχουμε την παρρησία να τις εκφράζουμε δυνατά και καθαρά», πρόσθεσε.

Ετοιμάζει… αντίποινα ο Τραμπ

Ερωτηθείσα αν θα ψηφίσει τον Τραμπ, ο οποίος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, η Μουρκάουσκι απάντησε: «Δυσκολεύομαι ακόμα με αυτό. Δυσκολεύομαι εδώ και πολύ καιρό με αυτό».

Ο Ντόναλντ Τραμπ αντέδρασε έντονα, υποσχόμενος μέσω Twitter ότι θα πάει στην Αλάσκα να κάνει εκστρατεία εναντίον της γερουσιάστριας, αν θέσει υποψηφιότητα το 2022. «Ετοιμάστε οποιονδήποτε υποψήφιο, καλό ή κακό, δεν με νοιάζει», τόνισε ο μεγιστάνας σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter, «θα τον υποστηρίξω. Αν έχεις σφυγμό, είμαι μαζί σου!».

Συχνά επικριτικός έναντι του Τραμπ, άλλος ένας γερουσιαστής του GOP, ο Μιτ Ρόμνι, χαρακτήρισε το κείμενο που έγραψε ο Τζιμ Μάτις «πολύ δυνατό».

Όμως ο άλλοτε υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ και η γερουσιάστρια είναι ανάμεσα στις ελάχιστες φωνές στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων που υψώθηκαν τις τελευταίες ημέρες εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, με τους περισσότερους κοινοβουλευτικούς να αποφεύγουν συστηματικά να σχολιάσουν τη διαχείριση της κρίσης και των διαδηλώσεων από τον ένοικο του Λευκού Οίκου, ή το κείμενο του Μάτις.

Υπογραμμίζοντας τον «μεγάλο σεβασμό του» για τον στρατηγό ε.α., ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο αντέτεινε, κατά τον ιστότοπο Politico, «δεν θα περιέγραφα με αυτόν τον τρόπο την πολύ δύσκολη περίοδο που βιώνει η χώρα μας».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις