Κόσμος

Πομπέο: Η Κίνα εκμεταλλεύεται το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγόρησαν σήμερα την Κίνα ότι εκμεταλλεύεται με «απεχθή» τρόπο τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, του Αφροαμερικανού που πέθανε από ασφυξία στη Μινεάπολη, κατά τη σύλληψή του από τέσσερις αστυνομικούς.

«Η απεχθής εκμετάλλευση, από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, του τραγικού θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ προκειμένου να δικαιολογήσει (το Πεκίνο) τη δική του αυταρχική απόρριψη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, δείχνει για άλλη μια φορά το πραγματικό πρόσωπό του», εκτίμησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο. «Όπως σε όλες τις δικτατορίες στην ιστορία, κανένα ψέμα δεν είναι αισχρό όσο εξυπηρετεί τη δίψα του κόμματος για εξουσία», πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι το κοντράστ μεταξύ των δύο χωρών είναι συντριπτικό.

«Ο ελεύθερος Τύπος μας καλύπτει όλα τα γεγονότα από την αρχή μέχρι το τέλος ώστε όλος ο κόσμος να μπορέσει να καταλάβει τι συμβαίνει», υπογράμμισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Η Κίνα κατήγγειλε τη «χρόνια ασθένεια» του ρατσισμού στις ΗΠΑ και επισήμανε ότι η Ουάσινγκτον ακολουθεί μια πολιτική «δύο μέτρων και δύο σταθμών». Στις αρχές Ιουνίου, ο Ζάο Λιτζιάν, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Κίνας, συνέκρινε τις ταραχές στις ΗΠΑ με εκείνες που σημειώθηκαν πέρσι στο Χονγκ Κονγκ. «Γιατί άραγε οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν σαν ήρωες τους υποστηρικτές της βίας και της λεγόμενης ανεξαρτησίας του Χονγκ Κονγκ, χαρακτηρίζοντας ταραξίες εκείνους που καταγγέλλουν τον ρατσισμό;» διερωτήθηκε.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο με την στιγμή της σύλληψης 30χρονης καθηγήτριας για σεξουαλική επίθεση σε βάρος 15χρονου μαθητή στις ΗΠΑ
Η 30χρονη εκπαιδευτικός ήταν προπονήτρια ποδοσφαίρου του 15χρονου και μέντοράς του, προσθέτοντας ότι η σεξουαλική επίθεση σε βάρος του σημειώθηκε πριν να ξεκινήσουν τα μαθήματα.
Η 30χρονη καθηγήτρια που συνελήφθη
Υπάλληλος καθαριότητας στη Βραζιλία βρήκε νεογέννητο κοριτσάκι δίπλα σε κάδο σκουπιδιών - Βίντεο με τη συγκινητική στιγμή
«Θα κάνω αίτηση να την υιοθετήσω», τόνισε εμφανώς συγκινημένος ο άνδρας που βρήκε το νεογέννητο - «Χρειάζεται κάποιον να της δώσει αγάπη, λίγη στοργή»
Μωρό βρέθηκε δίπλα σε κάδο σκουπιδιών στην Βραζιλία
Η Άλις Γουόλτον, η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο στη λίστα του Forbes: Ξοδεύει την περιουσία της σε έργα τέχνης και άλογα
Ποια είναι μοναχοκόρη του ιδρυτή της Walmart με περιουσία 101 δισ. δολάρια - Αγόρασε το πρώτο της έργο τέχνης σε ηλικία 10 ετών για 2 δολάρια και ήταν Πικάσο
Άλις Γουόλτον