Τρίτη, 3 Σεπτ.
30oC Αθήνα

ΗΠΑ: Διπλασιασμός των ημερήσιων αριθμών θανάτων από κορονοϊό!

ΗΠΑ: Διπλασιασμός των ημερήσιων αριθμών θανάτων από κορονοϊό!

Νέα αύξηση είχαν οι θάνατοι από κορονοϊό σε μια ημέρα στις ΗΠΑ, αφού το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 819 θάνατοι (το προηγούμενο ήταν 450).

Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας έφθασε έτσι τους 111.750 νεκρούς, ενώ στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί σχεδόν δύο εκατομμύρια κρούσματα.

Σε απόλυτους αριθμούς, η χώρα συνεχίζει να είναι αυτή που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, τόσο ως προς τον αριθμό των νεκρών, όσο και ως προς αυτόν των μολύνσεων. Περίπου 518.000 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να καταγράφουν περί τα 20.000 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό την ημέρα.

Το επίκεντρο σε άλλες πολιτείες

Λιγότερο αστικοποιημένες περιοχές, μεσοδυτικές, νότιες και δυτικές πολιτείες, έχουν εν μέρει πάρει πλέον τη σκυτάλη σε όρους νέων μολύνσεων από τις πέντε πολιτείες των βορειοανατολικών ΗΠΑ που αποτέλεσαν αρχικά το επίκεντρο της πανδημίας και θρηνούν περίπου τους μισούς θανάτους — από το Νιού Τζέρσι ως τη Μασαχουσέτη, με τη Νέα Υόρκη στη μέση.

Κατά τον μέσο όρο ένδεκα επιδημιολογικών μοντέλων όπως τον υπολόγισαν ερευνητές του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 αναμένεται να ανέρχεται σε περίπου 130.000 την 4η Ιουλίου, την ημέρα της εθνικής εορτής των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις