Πέμπτη, 18 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Παπαγγελόπουλος: Ο Μιωνή έκανε κατασκοπεία δημοσιοποιώντας κρατικά μυστικά

Παπαγγελόπουλος: Ο Μιωνή έκανε κατασκοπεία δημοσιοποιώντας κρατικά μυστικά

Για κατασκοπεία μίλησε σύμφωνα με πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αναφερόμενος στο ηχητικό απόσπασμα που κατέθεσε στην επιτροπή της Βουλής ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνή.

Ο Παπαγγελόπουλος σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πρότεινε να επισημανθεί ότι με την παράνομη καταγραφή και δημοσιοποίηση της συνομιλίας Παππά  – Μιωνή έχει τελεσθεί το έγκλημα της Κατασκοπείας (Άρθρο 148 παρ. 1 και 2) διότι δημοσιοποιήθηκαν  παράνομα κρατικά μυστικά με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο στα συμφέροντα του Κράτους.

Κατά τον κ. Παπαγγελόπουλο «αυτό το κατάπτυστο και παράνομο usb έπρεπε να σταλεί απευθείας στον Εισαγγελέα πριν δημοσιοποιηθεί και μάλιστα από επιτροπή του Κοινοβουλίου» για να επισημάνει ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μπούγας: «Άρα ειναι συνένοχος και ο Παππάς».

Παπαγγελόπουλος:  Κύριε Πρόεδρε ο διάλογος δεν είναι κατασκοπεία. Η παράνομη καταγραφή και η διάδοση που έγιναν από τον Μιωνή συνιστά την πράξη της κατασκοπείας. Καμία ευθύνη δεν έχει ο Παππάς

Είπε ακόμα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ότι «Λίγο μετά την παραίτηση της, τον Απρίλιο του 2017  η Ράικου ήρθε στο γραφείο μου. Ουδέν παράπονο εξέφρασε, απλά μου είπε ότι θα αφιερωνόταν στα παιδιά της και θα πήγαινε σε αυτά».

Σύμφωνα με πηγές από το ΚΙΝΑΛ ο κ. Παπαγγελόπουλος άφησε αιχμές κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη Στην αποστροφή του λόγου του ο μίλησε για αντισημιτισμό από την πλευρά του Γιάννη Ρουμπάτη.

Είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ: «Η δημοσιοποίηση των πληροφοριών που αφορούν σε Έλληνα και ξένο αξιωματούχο συνιστά περίπτωση κατασκοπείας για τον κ. Μιωνή. Διαπράχθηκε κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδος και κάποιοι εδώ μέσα συνηγόρησαν. Λέει ο κ. Μιωνής ότι μας έχει φλομώσει η Μοσάντ στις πληροφορίες. Και βεβαίως μπορεί. Κοινοποιείται όμως αυτό; Αυτά τα διαβάζουν ξέρετε κι άλλες χώρες εχθρικές με το Ισραήλ. Για να ξέρουμε ποιοι είναι εγκληματίες σ’ αυτή τη χώρα και ποιοι είναι οι πατριώτες. Στον τάφο μου να γραφτεί «Ο άνθρωπος που δεν υπέκυψε».

Ακολούθησε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο εξής διάλογος:

Κ. Καραγκούνης (ΝΔ): Με βάση αυτά που λέει ο Δ. Παπαγγελόπουλος έγινε κατασκοπεία και από τον κ. Μιωνή και από τον κ. Παππά, αφού και οι δύο ήταν στη συνομιλία.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Εγώ καταγγέλλω αυτόν που μαγνητοφώνησε τη συνομιλία για κατασκοπεία.

Τότε αντέδρασε ο Γιάννης Ραγκούσης από τον ΣΥΡΙΖΑ για το ηχητικό.

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Κακώς το αποδέχθηκε η επιτροπή.

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ: Τι ζητάτε να αποκρύψουμε το ηχητικό;

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Είναι παράνομο αυτό που έγινε. Δεν έπρεπε να το αποδεχθεί η Επιτροπή. Είναι παράνομο. Η Επιτροπή είναι εκτεθειμένη που το δέχθηκε.

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ: Πρώτον ο ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε την αρμοδιότητά μας και δεύτερον δεν τίθεται θέμα αρμοδιότητας διότι είμαστε sui generis όργανο ερευνούμε υπόθεση διαφθοράς και σε κάθε περίπτωση το στείλαμε στην εισαγγελία. Δηλαδή τι ζητάτε να αποκρύψουμε το ηχητικό;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις