Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους! Είναι χαρακτηριστική η αναφορά της πρωταθλήτριας στο τρίαθλο, Τσόι Σουκ Χιέον, στο ημερολόγιο της: «Με χτύπησαν τόσο βίαια, που κλαίω κάθε ημέρα». Οι ισχυρισμοί της αμφισβητήθηκαν από την κορεατική Ολυμπιακή και Αθλητική Επιτροπή (KSOC), ωστόσο ορίσθηκε ανακριτής μετά την καταγγελία της και πλέον με την υπόθεση, ασχολείται η Εισαγγελία.
Τραγική κατάληξη είχε για την Τσόι Σουκ Χιέον, η σωματική και λεκτική βία που ασκούσαν σε βάρος της οι προπονητές της. Η νεαρή πρωταθλήτρια του τριάθλου από την Νότια Κορέα, αυτοκτόνησε, απογοητευμένη από την αδιαφορία με την οποία αντιμετώπισαν οι αρμόδιες Αρχές τις καταγγελίες της.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της πατρίδας της, η Τσόι που το 2015 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ασιατικό πρωτάθλημα της Ταϊπέι, βρέθηκε νεκρή τον περασμένο μήνα, στον κοιτώνα της ομάδας της που εδρεύει στην πόλη Μπουσάν.
Σύμφωνα με στιγμιότυπα που κυκλοφόρησαν ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όπως αποκαλύπτεται από το τελευταίο μήνυμα που έστειλε, η Τσόι ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένη και παρακαλούσε την μητέρα της να «αποκαλύψει τις αμαρτίες» αυτών που της επιτέθηκαν. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά στο ημερολόγιο της εκλιπούσας: «Με κτύπησαν τόσο βίαια, που κλαίω κάθε ημέρα»…
Αρκετά δημοσιεύματα σε μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας, υποστηρίζουν ότι η Τσόι διέθετε ηχρογραφημένα ντοκουμέντα για τις σωματικές επιθέσεις που υπέστη. Σε ένα έγγραφο που μεταδόθηκε από το κανάλι YTN, ακούγεται ο προπονητής της να αναστατώνεται επειδή… πάχυνε και αν της φωνάζει: «Πρέπει να αποφύγεις το φαγητό για τρεις ημέρες», ενώ στην συνέχεια ακούγεται ο ήχος από ένα χαστούκι. Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, αξιωματούχοι της ομάδας, την ανάγκασαν να φάει ψωμί αξίας 200.000 γουόν (σχεδόν 150 ευρώ!) για να την τιμωρήσουν, επειδή δεν ήλεγχε το βάρος της και την κτυπούσαν τακτικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Τσόϊ, παραπονέθηκε στην κορεατική Ολυμπιακή και Αθλητική Επιτροπή (KSOC) τον Απρίλιο, με την ελπίδα να διεξαχθεί έρευνα. Μάλιστα, σύμφωνα με μία πηγή του ειδησεογραφικού πρακτορείου Yonhap, η Τσόϊ «έψαχνε βοήθεια από πολλά ιδρύματα, αλλά όλοι αγνοούσαν τα παράπονά της».
Οι ισχυρισμοί της εκλιπούσας, αμφισβητήθηκαν από την KSOC, ωστόσο ορίσθηκε ανακριτής μετά την καταγγελία της και πλέον με την υπόθεση, ασχολείται η Εισαγγελία.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ