Κυριακή, 29 Σεπτ.
30oC Αθήνα

ΟΦΗ – Άρης: “Πέρασε” με Κουέστα και Φετφατζίδη! Μένουν τελευταίοι οι Κρητικοί στα play off

ΟΦΗ – Άρης: “Πέρασε” με Κουέστα και Φετφατζίδη! Μένουν τελευταίοι οι Κρητικοί στα play off
Intime.gr

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χουλιάν Κουέστα, ο Άρης πέρασε από την έδρα του ΟΦΗ (1-0) και -με δύο αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση των play off της Superleague– έχει σχεδόν αποφύγει την τελευταία θέση στο μίνι πρωτάθλημα, αφήνοντας την για τους Κρητικούς! Ο Φετφατζίδης το γκολ των “Θεσσαλονικέων. “Μοιραίος” ο Φιγκεϊρέδο, που είχε την εκτέλεση του πέναλτι, πολλές χαμένες ευκαιρίες, δοκάρι και αποβολή στις καθυστερήσεις.

Τη δεύτερη του νίκη στη διαδικασία των play off της Superleague κατάφερε να κάνει ο Άρης, επικρατώντας -και εκτός έδρας- του ΟΦΗ (1-0). Με το αποτέλεσμα αυτό -δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του μίνι πρωταθλήματος- οι “κίτρινοι” βρίσκονται μια… ανάσα από το να πάρουν την 5η θέση και να αφήσουν τους Κρητικούς στην τελευταία θέση (πλέον έχουν διαφορά 5 βαθμών).

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ο ΟΦΗ είχε την κατοχή και τον έλεγχο της μπάλας στο πρώτο 15λεπτο, αλλά ο Άρης εκμεταλλεύτηκε τους χώρους και έκανε το 0-1α. Μετά από υποδειγματική κυκλοφορία της μπάλας, ο Φετφατζίδης έγινε αποδέκτης της μέσα στην περιοχή και με γλυκό χαμηλό πλασέ στην αντίθεση γωνία άνοιξε το σκορ.

Το παιχνίδι κράτησε υψηλό ρυθμό, με τους Κρητικούς να πιέζουν για την ισοφάριση και να χάνουν μεγάλη ευκαιρία στο 19′. Ο Ναμπί εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ, ο Κουέστα έκανε έξοδο, Φιγκεϊρέδο πρόλαβε και πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα για λίγο άουτ.

Από το 30′ και μετά οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα (Μαρτίνες, Μπρούνο Γκάμα και Φετφατζίδης έκαναν τη… διαφορά μεσοεπιθετικά) και στο 35′ άγγιξαν”το 0-2. Ο Μαρτίνες έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Ροζ πήδηξε και αστόχησε εξ επαφής, αφού η μπάλα του ήρθε λίγο πιο ψηλά από εκεί που την ήθελε. Το ματς έφτασε μέχρι την ανάπαυλα έχοντας αυτή την εικόνα.

Ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά στην επανάληψη και στο 50′ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Φιγκεϊρέδο από τον Μπαγκαλιάνη. Ο Βραζιλιάνος όμως είδε τον Κουέστα να του διώχνει την εκτέλεση, ενώ στο 58′ απέτυχε να πλασάρει καλά σε τετ-α-τετ. Οι Κρητικοί κυριάρχησαν για αρκετά λεπτά, με τους Θεσσαλονικείς να αμύνονται μαζικά και να βλέπουν στο 77′ τον Φιγκεϊρέδο να έχει δοκάρι.

Το παιχνίδι είχε “τρελό” ρυθμό μέχρι το φινάλε του. Οι κίτρινοι” έχασαν μεγάλη ευκαιρίαστο 81′ για να “κλειδώσουν” τη νίκη, αφού ο Μαντσίνι δεν μπόρεσε να φανεί εύστοχος σε τετ-α-τετ. Ο ΟΦΗ τα έδωσε όλα για να μην ηττηθεί μέσα στο “Γεντί Κουλέ”, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ. Στο 90+3 ο Φιγκεϊρέδο ολοκλήρωσε μια… κακή βραδιά, βλέποντας δεύτερη κίτρινη κάρτα (αποβολή).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις