Παρασκευή, 19 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Έτσι είπαν 10 skydivers το δικό τους ευχαριστώ σε όσους έδωσαν μάχη με τον κορονοϊό

Έτσι είπαν 10 skydivers το δικό τους ευχαριστώ σε όσους έδωσαν μάχη με τον κορονοϊό

Με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο 10 skydivers αποφάσισαν να στείλουν ένα μήνυμα αγάπης σε όσους βοήθησαν να μείνουν οι Έλληνες υγιείς κατά την διάρκεια του lockdown στην πανδημία του κορονοϊού.

Οι ατρόμητοι skydivers έκαναν έναν κύκλο στον ουρανό για περίπου 60 δευτερόλεπτα που κράτησε η πτώση.

Κατά την διάρκεια της, ένας από αυτούς μπήκε στη μέση του κύκλου έχοντας μία κόκκινη κορδέλα που συμβολίζει τον κορονοϊό και γύρω του βρίσκονταν οι υπόλοιποι 9, έχοντας τα χρώματα της ελληνικής σημαίας. 

Η ιδέα ήταν μια εικόνα στον αέρα με τα χρώματα της Ελληνικής σημαίας (μπλε – άσπρες κορδέλες) σαν «φρουροί» που «προστατεύουν» από την εξάπλωση οποιασδήποτε μορφής «κακού».

Οι πολύ έμπειροι συμμετέχοντες, θέλησαν με τον δικό τους τρόπο να τιμήσουν και να ευχαριστήσουν όλους όσους συνέβαλαν και εργάστηκαν σκληρά κατά τη διάρκεια της καραντίνας, έτσι ώστε οι πολίτες να είναι ασφαλείς, και  η χώρα μας να έχει τα ομολογουμένως πολύ καλά αποτελέσματα που αναγνωρίστηκαν και παγκοσμίως.

«Θελήσαμε να βοηθήσουμε με την εικόνα αυτή και τον Ελληνικό τουρισμό που θα περάσει μια μάλλον δύσκολη σεζόν», σημειώνει ο Ιωάννης Βλαχιώτης, εμπνευστής και οργανωτής της πρωτότυπης ιδέας, η οποία υλοποιήθηκε με τη συμβολή του Skydive Athens στην Κωπαΐδα.

«Να πω την αλήθεια νομίζω πως δεν είχαν συνειδητοποιήσει την δύναμη της εικόνας και τον συμβολισμό της, πριν δουν το αποτέλεσμα. Όμως κι εγώ παρόλο που είχα στο μυαλό μου τον σχεδιασμό από νωρίς, εντυπωσιάστηκα από την δύναμη αυτού που έβλεπα στον αέρα εκείνη την στιγμή. Η επιλογή της ώρας δεν ήταν τυχαία, το φως πριν πέσει ο ήλιος είναι πάντα μαγικό ειδικά όταν είσαι στα 14.000 πόδια και δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα όπως και η λίμνη Υλίκη στο background του σχηματισμού που ήταν το «κερασάκι» στην τούρτα. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους βοήθησαν για να είμαστε όλοι ασφαλείς».

Αξίζει να σημειωθεί πως σύντομα θα πραγματοποιηθεί και το πρώτο επίσημο ρεκόρ εναέριου σχηματισμού στην Ελλάδα, μέχρι τέλος του χρόνου. 


Το τελικό άλμα έγινε το απόγευμα του Σαββάτου 4 Ιουλίου και οι Skydivers που συμμετείχαν ήταν οι: Φώτης Αλεξόπουλος, Γιώργος Αλογάριαστος, Κέλλυ Αποστολοπούλου, Δημήτρης Κοντογιάννης, Αλέξανδρος Μικρούλης,Τάσος Μιχαλόπουλος, Γιάννης Πιθαμίτσης, Αναστάσης Σιδέρης, Δημήτρης Σουρλής και ο Πασχάλης Σταμτσής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις