Υγεία

11 τρόφιμα που μειώνουν τη χοληστερόλη, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ

Αν η χοληστερόλη στο αίμα σας έχει αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου, ίσως αναρωτιέστε αν μπορείτε να την βελτιώσετε με την βοήθεια της διατροφής. Η απάντηση είναι σίγουρα ναι, αλλά έως ένα βαθμό.

Όπως εξηγούν ειδικοί από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, η χοληστερόλη παράγεται κατά 80% από τον οργανισμό, ενώ η υπόλοιπη προέρχεται από τις τροφές. Επομένως, με την βελτίωση της διατροφής μπορεί να επιτευχθεί ελάττωση των επιπέδων της έως περίπου 20%.

Ιδανικά, η ολική χοληστερόλη πρέπει να είναι 200 mg/dl ή χαμηλότερη. Πιο σημαντικά είναι όμως τα επίπεδα της κακής (ή LDL) χοληστερόλης, της μορφής της που επιβαρύνει την καρδιαγγειακή υγεία.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Υγεία: Περισσότερα άρθρα