Κόσμος

Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο απορρίπτει το ενδεχόμενο ξένης μεσολάβησης για τη διευθέτηση της κρίσης

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, που βρίσκεται σε δύσκολη θέση μπροστά στο μαζικό κίνημα διαμαρτυρίας μετά τις προεδρικές εκλογές, απέρριψε σήμερα το ενδεχόμενο μιας ξένης μεσολάβησης, την οποία έχουν προτείνει κυρίως η Πολωνία και δύο χώρες της Βαλτικής.

«Δεν έχουμε ανάγκη καμία ξένη κυβέρνηση, κανέναν μεσολαβητή», διαβεβαίωσε ο Λουκασένκο, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο υπουργείο Άμυνας, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Την περασμένη Τετάρτη, η Λετονία, η Λιθουανία και η Πολωνία είχαν προτείνει ένα σχέδιο διαμεσολάβησης που προέβλεπε τη συγκρότηση ενός «εθνικού συμβουλίου» με στόχο τη διευθέτηση της πολιτικής κρίσης που συνταράσσει τη Λευκορωσία.

«Χωρίς να θέλω να προσβάλω τους ηγέτες αυτών των κρατών, θα ήθελα να τους πω να ασχοληθούν με τις υποθέσεις τους», τόνισε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι διαδηλωτές βγαίνουν εκ νέου στους δρόμους για άλλη μια ημέρα κινητοποιήσεων, ο Λουκασένκο σημείωσε: «Δεν θα βγει τίποτα από αυτό. Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ αυτήν τη χώρα».

«Μην παίζετε με τη φωτιά. Ο στρατός έχει επαρκείς ικανότητες να προστατεύσει τον εαυτό του και τις οικογένειές του και να φροντίσει για την ασφάλεια του κράτους μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αργεί πολύ η ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας - Το «ναυάγιο» των συνομιλιών, οι ελιγμοί του Πούτιν και όσα δεν συνέβησαν στην Κωνσταντινούπολη
Η συντομία και το περιορισμένο αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων έδωσαν στους αναλυτές περισσότερους λόγους να αμφιβάλλουν για το αν η Ρωσία επιθυμεί το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι 3