Κόσμος

Ερντογάν: Δεν θα υποκύψουμε σε “νέες Σέβρες” στην ανατολική Μεσόγειο – Σημαντικές ανακοινώσεις την Παρασκευή

Συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις για την ανατολική Μεσόγειο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σήμερα (19.08.2020), ο πρόεδρος της Τουρκίας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εργοστάσιο παραγωγής ηλιακής ενέργειας στην Άγκυρα, είπε χαρακτηριστικά πως ο αγώνας της χώρας του στην ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη είναι ένας αγώνας για το μέλλον της. Μάλιστα, υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση του θα προχωρήσει σε σημαντικές ανακοινώσεις την ερχόμενη Παρασκευή. 

Click4more: Σύνοδος ΕΕ: Καταδίκη της τουρκικής παραβατικότητας – “Όλες οι επιλογές στο τραπέζι”

Ο Ερντογάν επανέλαβε ότι η Τουρκία κάνει προσπάθειες για την προάσπιση της “Γαλάζιας Πατρίδας”, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “όπως σκίσαμε πριν από έναν αιώνα τη συνθήκη των Σεβρών, έτσι και σήμερα δεν θα υποκύψουμε στις νέες Σέβρες που θέλουν να μας επιβάλλουν στην ανατολική Μεσόγειο”. Σε αυτό το σημείο, έκανε αναφορά σε “λάθη του παρελθόντος” που οδήγησαν στα “χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο”.

“Δώσαμε ώθηση στις έρευνες για υδρογονάνθρακες. Τα βήματα στην ανατολική Μεσόγειο αποτελούν ζωτικής σημασίας για να σταματήσουμε την εξάρτησή μας από το εξωτερικό.Ειδικά η αντιπολίτευση που ρωτάει τι δουλειά έχουμε στην ανατ. Μεσόγειο, θέλω να το ακούσουν καλά. Ο αγώνας της Τουρκίας από την ανατ. Μεσόγειο μέχρι τη Λιβύη δεν είναι μόνο ένας αγώνας διεκδίκησης δικαιωμάτων αλλά ένας αγώνας για το μέλλον της”.

Πηγή: cnnturk

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Η αγορά μίλησε» λέει η Κίνα για τους δασμούς Τραμπ με φόντο την «κατρακύλα» στη Wall - Καλεί σε «διαβουλεύσεις επί ίσοις όροις»
«Τώρα είναι η ώρα οι ΗΠΑ να σταματήσουν να κάνουν τα λάθος πράγματα και να επιλύσουν τις διαφορές με τους εμπορικούς τους εταίρους μέσω διαπραγματεύσεων επί ίσοις όροις»
Κίνα λιμάνι
Αιματοχυσία στη γενέτειρα του Ζελένσκι – 18 νεκροί από ρωσικό χτύπημα, ανάμεσά τους 9 παιδιά
«Ο πύραυλος έπληξε περιοχή κοντά σε κατοικίες, παιγνιδότοπο, δρόμους. Αυτοί που μπορούν και κάνουν τέτοια πράγματα δεν είναι άνθρωποι, είναι καθάρματα», ξέσπασε ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Οι Ρώσοι χτύπησαν τη γενέτειρα του Ζελένσκι