Ελλάδα

Κορονοϊός: 259 νέα κρούσματα σήμερα 27/08 στην Ελλάδα – 6 νέοι θάνατοι

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων που έχει επιφέρει ο κορονοϊός στη χώρα μας είναι 9531. Έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 254 θανάτους συνολικά. 35 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι

Ο κορονοϊός, αυτός ο “αόρατος” αλλά τόσο επικίνδυνος ιός είναι πάντα εδώ και σήμερα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ έχουμε 259 νέα κρούσματα την Πέμπτη 27 Αυγούστου.

Η ανακοίση του ΕΟΔΥ για την πορεία που καταγράφει ο κορονοϊός στη χώρα μας είναι η εξής: Σήμερα ανακοινώνουμε 259 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 9531, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

1975 (20.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4271 (44.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

35 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 11 (31.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 45.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 147 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 254 θανάτους συνολικά στη χώρα. 89 (35.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 93.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε εδώ τα σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ για την πορεία του κορονοϊού.

 

 

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κάθειρξη 8 ετών σε 57χρονο στη Θεσσαλονίκη που κακοποιούσε σεξουαλικά την 13χρονη κόρη του - «Τον κατήγγειλα εκδικητικά», είπε αρχικά το θύμα
Η κοπέλα ανακάλεσε όσα είχε καταθέσει στην αστυνομία αλλά το δικαστήριο δεν πείστηκε, κρίνοντας ότι η αρχική καταγγελία ήταν αληθής
istock