Παρασκευή, 19 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Τραμπ: Άνθρωποι στο σκοτάδι ελέγχουν τον Μπάιντεν – «Αυτοάμυνα» οι πυροβολισμοί από υποστηρικτή του

Τραμπ: Άνθρωποι στο σκοτάδι ελέγχουν τον Μπάιντεν – «Αυτοάμυνα» οι πυροβολισμοί από υποστηρικτή του

Έχουν χάσει πια το νόημά τους οι λέξεις όταν προσπαθεί κανείς να αποτυπώσει τα λεγόμενα του Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θεωρεί «αυτοάμυνα» τους πυροβολισμούς και τη δολοφονία από 17χρονο υποστηρικτή του στο Γουισκόνσιν και πως ο αντίπαλός του στις εκλογές, Τζο Μπάιντεν ελέγχεται από… σκοτεινές δυνάμεις!

Ο Τζο Μπάιντεν ελέγχεται από ανθρώπους που καραδοκούν στο «σκοτάδι» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας στο Fox News και εξαπολύοντας μια νέα σκληρότατη φραστική επίθεση στον αντίπαλό του, χαρακτηρίζοντάς τον αδύναμο!

«Είναι αδύναμο άτομο, πάντα ήταν αδύναμος, όλη του τη ζωή (…). Δεν έπρεπε να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος», έκρινε ο Τραμπ και… αρνήθηκε να συζητήσει με τον Μπάιντεν γιατί χειραγωγείται από σκοτεινές δυνάμεις. Παλιότερα ο Τραμπ είχε αποκαλέσει τον Μπάιντεν όργανο αυτών που αποκαλεί ριζοσπαστικούς σοσιαλιστές.

Click4more Τραμπ: “Αλήτες” όσοι διαδήλωναν την ώρα της ομιλίας του

Ο Τραμπ υιοθέτησε συνωμοσιολογικό τόνο, διαβεβαιώνοντας (!) πως ο Μπάιντεν ελέγχεται από «ανθρώπους που δεν έχετε ξανακούσει ποτέ. Άνθρωποι που κινούνται στις σκιές, στο σκοτάδι». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει ποιος ακριβώς θεωρεί πως κινεί τα νήματα του Μπάιντεν.

Ο Τραμπ μίλησε ακόμα για ανθρώπους που «ελέγχουν τους δρόμους», αλλά και για «τραμπούκους» που επιβιβάζονται σε πτήσεις φορώντας «μαύρες στολές και (επιχειρησιακό) εξοπλισμό».

Η «αυτοάμυνα» του… Τραμπ

Δεν ήταν μόνο αυτές οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ που προκάλεσαν αντιδράσεις και σχόλια. Ήταν κι αυτές που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τον κορονοϊό.

Κατά τον Τραμπ όλοι όσοι διαδηλώνουν μετά και τον σοβαρό τραυματισμό του Τζέικομπ Μπλέικ στο Γουισκόνσιν είναι ταραχοποιά στοιχεία και βάνδαλοι. Και ο Μπάιντεν τους στηρίζει. Δυο μήνες πριν από τις εκλογές, ο Τραμπ κάνει ό,τι μπορεί για να περάσει το προφίλ του προέδρου που είναι «σκληρός έναντι του εγκλήματος». Ακόμα και σήμερα δεν έχει καταδικάσει τους πισώπλατους πυροβολισμούς στον Μπλέικ, έχει ουσιαστικά υπερασπιστεί 17χρονο οπαδό του που άνοιξε πυρ σε διαδήλωση. Όλα αυτά ενώ πηγαίνει στο Γουισκόνσιν…

«Στην Αμερική, δεν θα παραδοθούμε ποτέ στην οχλοκρατία διότι όταν επικρατεί ο όχλος η δημοκρατία είναι όντως νεκρή», είπε ο Τραμπ, που απειλεί να επεκτείνει την εμπλοκή ομοσπονδιακών υπηρεσιών επιβολής του νόμου στο Πόρτλαντ, όπου ένας άνθρωπος σκοτώθηκε το Σαββατοκύριακο σε χαοτικές διαδηλώσεις και ταραχές. Φέρεται να ήταν οπαδός του Τραμπ.

Click4more Τραμπ χωρίς… μέτρο: Με σόου αποδέχτηκε το χρίσμα! Ο Μπάιντεν, ο Λίνκολν και ο κορονοϊός

Σήμερα (01.09.2020) ο Αμερικανός πρόεδρος θα ταξιδέψει στην πολιτεία Γουισκόνσιν, όπου στην πόλη Κενόσα πριν σχεδόν μια εβδομάδα λευκός αστυνομικός πυροβόλησε στην πλάτη τον άτυχο Τζέικομπ Μπλέικ, πατέρα μπροστά στα μάτια των τριών παιδιών του, αφήνοντάς τον παράλυτο. Ο πυροβολισμός του μαύρου άνδρα προκάλεσε ταραχές στην πολιτεία, όπου ο 17χρονος Κάιλ Ρίτενχαους, μέλος σε ακροδεξιά παραστρατιωτική οργάνωση και οπαδός του Τραμπ, σκότωσε δύο ανθρώπους. Αναφέρθηκαν πολλές λεηλασίες και εμπρησμοί.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απέφυγε να καταδικάσει τις πράξεις του Ρίτενχαους. Είπε πως ο 17χρονος είχε «μεγάλο πρόβλημα» και «πιθανόν θα σκοτωνόταν» αν δεν πυροβολούσε. Δηλαδή, πως ήταν σε αυτοάμυνα!

Ο Τραμπ επιμένει ότι η κοινωνική αναταραχή στις ΗΠΑ θα επιδεινωθεί εάν επικρατήσει ο Μπάιντεν στις εκλογές, ερίζοντας για ακόμη μια φορά πως τα επεισόδια ξεσπούν κυρίως στις πόλεις όπου κυβερνούν οι Δημοκρατικοί. «Αν δίνεις σε βίαιους εξτρεμιστές αυτό που θέλουν, η βία δεν τελειώνει. Αποκτούν νέα δύναμη κι εξαπλώνουν τον τρόμο σε όλη τη χώρα», υποστήριξε.

«Μην έρθεις στο Γουισκόνσιν»

Κατά την παρουσία του στο Γουισκόνσιν, ο Τραμπ δεν προβλέπεται να συναντηθεί με την οικογένεια του Τζέικομπ Μπλέικ, αλλά μόνο με την τοπική δύναμη επιβολής της τάξης, ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων, ενώ θα εξετάσει τις ζημιές.

Ο Λευκός Οίκος έχει επαφή «με τον πάστορα» της οικογένειας και «απευθείας με την οικογένεια» του Μπλέικ, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο Τραμπ ταξιδεύει στο Γουισκόνσιν παρά το γεγονός πως ο κυβερνήτης (σ.σ. Δημοκρατικός…) Τόνι Έβερς, του ζήτησε δημόσια να μην πάει στην πολιτεία του! «Ανησυχώ ότι η παρουσία σας θα εμποδίσει την επούλωση των πληγών μας», είπε ο κυβερνήτης. Κατά τον Αμερικανό πρόεδρο όμως, η επίσκεψή του θα αυξήσει «την αγάπη και τον σεβασμό».

Η «απάντηση» Μπάιντεν

«Αν ήμουν εγώ πρόεδρος σήμερα, η χώρα θα ήταν ασφαλέστερη και θα βλέπαμε πολύ λιγότερη βία», είπε από την πλευρά του ο Τζο Μπάιντεν σε ομιλία του στο Πιτσμπουργκ. Εξέφρασε την υποστήριξή του στις δυνάμεις επιβολής της τάξης και καταδίκασε τις λεηλασίες, αμυνόμενος μετά τις επικρίσεις συντηρητικών σχολιαστών που ερίζουν ότι αντιμετωπίζει με συμπάθεια τους ταραχοποιούς.

«Οι ταραχές δεν είναι διαδηλώσεις, οι λεηλασίες δεν είναι διαδηλώσεις, οι εμπρησμοί δεν είναι διαδηλώσεις. Είναι ανομία, καθαρά και ξάστερα», σημείωσε ο Μπάιντεν. «Καίνε φωτιές, κι έχουμε έναν πρόεδρο που ρίχνει λάδι στις φλόγες (…) Δεν πρέπει να καίμε, πρέπει να οικοδομούμε» πρόσθεσε αποκαλώντας τον Τραμπ «τοξική παρουσία» που «δηλητηριάζει τη δημοκρατία μας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις