Κόσμος

ΠΟΥ: Η Ευρώπη μπορεί να ζήσει χωρίς εμβόλιο – Πότε θα νικηθεί ο κορονοϊός

Ο κορονοϊός και η πανδημία που προκαλεί θα νικηθεί, όχι την ημέρα που θα βρεθεί το εμβόλιο αλλά την ημέρα που θα μάθουμε να ζούμε μαζί του. Τάδε έφη Χανς Κλούγκε, διευθυντής του ΠΟΥ στην Ευρώπη.

Η Ευρώπη μπορεί να ζήσει με την πανδημία covid-19 (ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός) χωρίς εμβόλιο, διαχειριζόμενη τις εξάρσεις με τοπικά lockdown, εκτίμησε ο Χανς Κλούγκε, αλλά, όπως πρόσθεσε, δεν περιμένει να επιστρέψουν οι περιορισμοί σε εθνικό επίπεδο.

“Η ημέρα που θα νικήσουμε την πανδημία δεν είναι απαραιτήτως (η ημέρα που θα βρεθεί) το εμβόλιο. Θα είναι όταν μάθουμε να ζούμε με την πανδημία, και αυτό μπορεί να είναι αύριο”, εξήγησε ο Κλούγκε μιλώντας στο Sky News.

Όταν ρωτήθηκε αν περιμένει την επιστροφή lockdown σε εθνικό επίπεδο σε κάποιες χώρες τους επόμενους μήνες προκειμένου να αποφευχθεί ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων, ο ίδιος απάντησε: “Όχι”.

“Είμαι αισιόδοξος, αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τοπικά lockdown”, επεσήμανε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «bromance» Τραμπ – Μασκ περνάει κρίση: Από την κόντρα, στην αλληλοϋποστήριξη και από τον διορισμό στην παραίτηση
Πώς από πολιτικοί «αντίπαλοι» και επικριτές, Τραμπ και Μασκ ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μία πανίσχυρη κυβέρνηση στις ΗΠΑ, η οποία μέσα σε λίγους μήνες περνάει «κρίση»
Ο Έλον Μασκ και ο Ντόναλντ Τραμπ
Στο αρχείο με απόφαση Ντόναλντ Τραμπ οι κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς
Το υπουργείο κατηγορείται ότι «παζάρεψε» την παύση της δίωξης του δημάρχου, με αντάλλαγμα τη δέσμευσή του ότι θα αντιμετωπίσει την παράτυπη μετανάστευση
Ο Έρικ Άνταμς