Κόσμος

Σιγκαπούρη: Ο κορονοϊός… κόβει 4.300 θέσεις εργασίας στην Singapore Airlines

Στην περικοπή 4.300 θέσεων εργασίας, ή περίπου του 20% του προσωπικού της,ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η Singapore Airlines λόγω του αντίκτυπου από την πανδημία του κορονοϊού στη ζήτηση –κίνηση που σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη απώλεια θέσεων εργασίας στην ιστορία της εταιρίας.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι λαμβάνοντας υπόψιν το πάγωμα των προσλήψεων, τις συνήθεις αποχωρήσεις εργαζομένων και τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου, ο πιθανός αριθμός των υπαλλήλων που θα επηρεαστεί θα μειωθεί σε περίπου 2.400 στη Σιγκαπούρη και άλλες χώρες.

Η εταιρία επανέλαβε την πρόβλεψή της ότι αναμένει να λειτουργεί με λιγότερο από το 50% της κανονικής της δυναμικότητας έως τα τέλη της ετήσιας οικονομικής της χρήσης που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2021. Αυτή τη στιγμή, το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στο 8%.

Η Singapore Airlines δεν έχει εγχώριο δίκτυο και εξαρτάται αποκλειστικά από τη διεθνή ζήτηση σε μια εποχή κατά την οποία τα σύνορα πολλών χωρών παραμένουν ουσιαστικά κλειστά.

Η ανταγωνιστική της Qantas Airways έχει ανακοινώσει τα σχέδιά της για περικοπή περίπου του 30% του προσωπικού που είχε πριν από την πανδημία, ενώ η Cathay Pacific Airways αναθεωρεί τις δραστηριότητές της και αναμένεται να προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις το τέταρτο τρίμηνο.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκεχειρία στα χαρτιά: Οι αλληλοκατηγορίες Ρωσίας – Ουκρανίας για παραβάσεις και το «όχι» του Πούτιν για παράταση
Οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από τις προσπάθειες μεσολάβησης για ειρήνη, εκτός εάν υπάρξουν σαφείς ενδείξεις προόδου σύντομα, δήλωσαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών του Μάρκο Ρούμπιο
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν 1