Παρασκευή, 27 Σεπτ.
28oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιους έχει στόχο το αίτημα για ονομαστική για τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιους έχει στόχο το αίτημα για ονομαστική για τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία

Ως την απόλυτη επιβεβαίωση της πολιτικής που ακολούθησαν στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών είδε ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ στην Αθήνα.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζόραν Ζάεφ σχολίασε με διάθεση περιπαικτική τα όσα είχε πει νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας «ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μάχες για εμάς για το ευρωπαϊκό μας μέλλον  και τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ».

«Χαίρομαι που η ΝΔ όχι μόνο σέβεται αλλά δίνει και μάχες για τη Συμφωνία των Πρεσπών» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Ζόραν Ζάεφ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που σε βλέπω στην Αθήνα ως επανεκλεγέντα πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας. Είμαι επίσης χαρούμενος που η χώρα μου συνεχίζει να υποστηρίζει τη χώρα σου και τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρά το γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα ως αντιπολίτευση ήταν εναντίον της. Σήμερα όχι μόνο τη σέβεται αλλά δίνει και μάχες για τη Συμφωνία των Πρεσπών” πρόσθεσε, με τον Ζόραν Ζάεφ να επισημαίνει πως «αυτή είναι η πραγματική επιτυχία».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας ανέφερε ότι «εκπληρώνω το όνειρό μου» , τονίζοντας πως μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών έχει έρθει στην Αθήνα «για να συζητήσουμε για δουλειές, συνεργασία και οικονομία».

ΣΥΡΙΖΑ: Ονομαστική για τα… μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία

Εν τω μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει στη Βουλή ονομαστική ψηφοφορία για τα τρία μνημόνια συνεργασίας ανάμεσα στις δυο χώρες που θα έρθουν προς ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα. Στόχος είναι να φέρουν σε δύσκολη θέση τόσο τον Αντώνη Σαμαρά όσο και τους υπουργούς και βουλευτές που πρωτοστάτησαν εναντίον της Συμφωνίας.  

Τα τρία μνημόνια αφορούν:

  • «Ίδρυση Συντονιστικής Επιτροπής για την Οικονομική Συνεργασία»
  • «Επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκής Ένωσης»
  • «Την Εναέρια Αστυνόμευση του FIR των Σκοπίων (LWSS)» από ελληνικά αεροσκάφη

Μάλιστα το πρώτο μνημόνιο θα υπογράψει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενα σε αυτή την κίνηση έλεγαν: «Αντί ο κ. Μητσοτάκης να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τα ψέματά του, τη χυδαία ψηφοθηρία του με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις κούφιες απειλές για βέτο σε Ευρώπη και ΝΑΤΟ που τώρα έγιναν «μάχες υπέρ της Βόρειας Μακεδονίας», ας ξεκινήσει να σκέφτεται πώς ακριβώς θα υπερασπιστεί τις συμφωνίες με τη γείτονα που έφερε προς κύρωση στη Βουλή. Ελπίζουμε ότι δεν θα κρυφτεί και θα έχει την παρρησία να έρθει να τις υπερασπιστεί ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας και του ελληνικού λαού που εξαπάτησε».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις