Σάββατο, 19 Οκτ.
17oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς κέρδος η κυβερνητική φθορά αλλά “είναι μια αρχή”

ΣΥΡΙΖΑ

Πιέσεις για πιο μαχητική αντιπολίτευση δέχεται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από τα μέλη και τους ψηφοφόρους της, καθώς καθημερινά πληθαίνουν οι αντιδράσεις των πολιτών για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία επισημαίνουν ότι οι κυβερνητικές αρρυθμίες έχουν αρχίσει να φαίνονται έντονα σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

«Οι υπουργοί ο ένας μετά τον άλλο εμφανίζονται ανήμποροι να αντιμετωπίσουν την κατάσταση» λένε συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. «Στα ΜΜΜ  υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, στα νοσοκομεία δεν είναι έτοιμες οι ΜΕΘ, τα σχολεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Η κυβέρνηση εμφανίζεται να τα έχει χαμένα». 

Click4more Αλέξης Τσίπρας: Κυβέρνηση και ΜΜΕ ξέχασαν τους πλημμυροπαθείς

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτοί που αντιδρούν πιο έντονα είναι αυτοί που στις προηγούμενες εκλογές είχαν μαυρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή η μεσαία τάξη η οποία πλέον βρίσκεται μπροστά στις συνέπειες μιας νέας επώδυνης κρίσης, δεδομένου ότι αρκετές επιχειρήσεις και καταστήματα θα κλείσουν, ενώ πολλοί εργαζόμενοι θα μείνουν χωρίς εργασία.

Στην Κουμουνδούρου διαβάζουν ακόμα τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και κρατούν το γεγονός ότι έχει αρχίσει η φθορά της κυβερνητικής υπεροχής. Παράλληλα επισημαίνουν ότι τα θετικά αποτελέσματα από την διαχείριση της πρώτης φάσης της πανδημίας εξαργυρώθηκαν γρήγορα και τώρα η κυβέρνηση μπαίνει στα δύσκολα.

Παραδέχονται ωστόσο ότι η κυβερνητική φθορά δεν σηματοδοτεί αυτόματα και την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι πολίτες εμφανίζονται ακόμα επιφυλακτικοί απέναντι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Έχουμε πολύ δρόμο μέχρι να αντιστρέψουμε το κλίμα λένε. Ωστόσο είναι μια αρχή». 

Click4more Λιάκος για κορονοϊό: Δεν θα πειθαρχήσουμε, εμπρός για νέα Πολυτεχνεία!

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος λέγοντας: «Η κυβέρνηση φθείρεται και οι πολίτες αρχίζουν να αναζητούν ξανά εναλλακτικές μπροστά στο φάσμα της κοινωνικής χρεοκοπίας», υπογραμμίζει. «Τα έντεκα μέτρα», που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, είναι «άμεσα εφαρμόσιμα» και «περιλαμβάνουν τη στήριξη της εργασίας και όχι την αναστολή συμβάσεων και τις απλήρωτες υπερωρίες, τη στήριξη της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, καθώς και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με μία μη επιστρεπτέα ενίσχυση, μια λύση που ακολουθείται στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Το αμέσως επόμενο διάστημα και παρά την πανδημία τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να επισκεφθούν όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στις περιοχές που έχουν πληγεί από καιρικά φαινόμενα ή αντιμετωπίζουν άλλου είδους σοβαρά προβλήματα. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις