Κόσμος

Η Ιταλία βγάζει την Ελλάδα από τη λίστα “υψηλού κινδύνου” – Ετοιμάζεται για καθολική χρήση της μάσκας

Σήμερα καταγράφηκαν στην Ιταλία 2.578 κρούσματα κορονοϊού και έχασαν τη ζωή τους 18 άνθρωποι. Χθες τα περιστατικά ήταν 2.844, με 27 νεκρούς. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, όμως, όπως συμβαίνει κάθε σαββατοκύριακο, πραγματοποιήθηκαν και λιγότερα διαγνωστικά τεστ.

Τα περισσότερα περιστατικά διαγνώστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, Καμπανία (412), στη Λομβαρδία (314) και στο Βένετο (261).

Ο Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, στο μεταξύ, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση της Rai, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση Κόντε εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. «Καταγράφεται σημαντική αύξηση των μολύνσεων, έστω και αν δεν είμαστε στο επίπεδο άλλων χωρών. Για τον λόγο αυτό πρέπει να διατηρηθούν και να ενισχυθούν όλα τα μέτρα πρόληψης», τόνισε ο Σπεράντσα.

click4more Κορονοϊός: Μάσκες παντού στη Ρώμη – Ποιοι εξαιρούνται

Αναφερόμενος στη μάχη κατά της πανδημίας, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε τόνισε ότι «ο εχθρός δεν έχει ακόμη ηττηθεί». Κάτι που σημαίνει ότι «δεν πρέπει να ακυρωθούν οι τόσες θυσίες που έγιναν έως τώρα».

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση της Ρώμης προτίθεται να βγάλει την Ελλάδα από τη λίστα με τις «χώρες αυξημένου κινδύνου», βάσει της οποίας προβλέπεται υποχρεωτικό τεστ για όλους τους επιβάτες που φθάνουν στα ιταλικά αεροδρόμια . Όπως διέρρευσε, τα έκτακτα αυτά μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν για όσους ταξιδεύουν από την Ισπανία και τη Γαλλία, με προορισμό την Ιταλία.

Παράλληλα με την τοπική αστυνομία, όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, ελέγχους για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας (αρχίζοντας από τη χρήση της μάσκας) θα πραγματοποιούνται σύντομα και από τους άνδρες και τις γυναίκες του ιταλικού στρατού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Φραγκίσκος στη βασιλική του Αγίου Πέτρου για πρώτη φορά μετά τη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του
Μέχρι αύριο θα γίνει γνωστό αν ο 88χρονος Ποντίφικας θα μπορέσει να χοροστατήσει στις τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας του Καθολικού Πάσχα, το οποίο φέτος συμπίπτει με το Ορθόδοξο
Ο Πάπας Φραγκίσκος εκφωνεί το μήνυμά του «Urbi et Orbi» (Προς την πόλη και τον κόσμο) στην πλατεία του Αγίου Πέτρου
Μέλη της Greenpeace έβαψαν κόκκινα τα νερά σιντριβανιού στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο για τον εξοπλισμό του Ισραήλ
Μέλη της οργάνωσης έριξαν στη λιμνούλα του σιντριβανιού ένα κόκκινο υγρό, το οποίο μετέφεραν σε δοχεία με την επιγραφή «Σταματήστε να οπλίζετε το Ισραήλ»
Μέλη της Greenpeace έριξαν κόκκινη μπογιά στη λίμνη του σιντριβανιού της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Λονδίνο