Κυριακή, 24 Νοε.
13oC Αθήνα

Εστιατόριο 100 ετών γλίτωσε κρίσεις και πολέμους αλλά έκλεισε από τον κορονοϊό

Εστιατόριο 100 ετών γλίτωσε κρίσεις και πολέμους αλλά έκλεισε από τον κορονοϊό
Reuters

Θλίψη προκαλεί η είδηση για ένα… υπεραιωνόβιο εστιατόριο στο Κάνσας. Για πάνω από 100 χρόνια ήταν το αγαπημένο στέκι για τους οπαδούς του τηγανητού κοτόπουλου της πόλης Αμπιλέιν. Δυστυχώς, όχι πια!

Το εστιατόριο που επέζησε από το “Κραχ” του 1929 και τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, έπεσε “θύμα” της  κρίσης του κορονοϊού. Το μαγαζί που βρίσκεται δίπλα στον αυτοκινητόδρομο στο Αμπιλέιν του Κάνσας, κατέβασε, οριστικά, ρολά στις 25 Σεπτεμβρίου.

“Είμαστε σοκαρισμένοι που αυτό θα είναι το τέλος για εμάς”, δήλωσε ο Mark Martin, ιδιοκτήτης 4ης γενιάς του Brookville Hotel, ενός μικρού ξενοδοχείου όπου στεγάζεται το εστιατόριο από το 1894.

Απογοητευμένος ο Martin έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει ζωντανή την οικογενειακή επιχείρηση. Ακόμη και στην τοπική τράπεζα όπου προσέφυγε για να το πετύχει, η απάντηση ήταν πως είναι απίθανο να γίνει το οτιδήποτε προτού υποχωρήσει η πανδημία.

Ο 70χρονος Mark αποκάλυψε ακόμα ότι δεν πρόκειται να βγει στη σύνταξη, και απλώς υπέβαλε αίτηση για εργασία ως κούριερ, έχοντας διαθέσει όλες τις οικονομίες του στο εστιατόριο.

Εστιατόριο … “ο κορονοϊός”

Ο κορονοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ, πλήττοντας, κυρίως, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Και οι επιπτώσεις αναμένεται να πάρουν ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.

Είναι η εποχή της γρίπης, η οποία συνήθως φέρνει και πτώση του τζίρου στις επιχειρήσεις τις καλές εποχές, πόσο μάλλον την περίοδο της πανδημίας.

Σοκαριστικά για το μέγεθος του προβλήματος στην αμερικανική οικονομία είναι τα στοιχεία συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες, σύμφωνα με τα οποία μία στις πέντε μικρές επιχειρήσεις που άνοιξαν στις αρχές του 2020 έχουν σταματήσει να λειτουργούν από τα μέσα Σεπτεμβρίου – συμπεριλαμβανομένου του 23% των εστιατορίων.

Περίπου το 40% των εστιατορίων που ρωτήθηκαν πρόσφατα από την Εθνική Ένωση Εστιατορίων δηλώνουν ότι θα βγουν εκτός λειτουργίας σε έξι μήνες, εκτός εάν υπάρξει μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. 

Δεδομένου, όμως, ότι σε 20 ημέρες θα διεξαχθούν προεδρικές εκλογές, οι ελπίδες για άμεση ενίσχυση των πληττόμενων επιχειρήσεων στις ΗΠΑ παραμένουν μετέωρες.

πηγή: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις