Κόσμος

Τουρκική οργή κατά ΕΕ: Μην παραδίνεστε άνευ όρων στις παράλογες απαιτήσεις της Ελλάδας

Οργισμένη ανακοίνωση με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής εξέδωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι.

Ο Ακσόι καλεί την ΕΕ να τηρήσει ουδέτερη στάση και να προσφέρει συμβουλές, που αποσκοπούν στην εύρεση λύσης “αντί να μας απειλεί”. Επιπλέον, ανέφερε πως η χώρα του έδειξε καλή θέληση για έναρξη διαλόγου και τώρα η χώρα του περιμένει συγκεκριμένα βήματα και απτές ενέργειες από την Ευρώπη για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο Ακσόι τόνισε ότι “είναι συνηθισμένη αυτή η προκατειλημμένη στάση της ΕΕ κατά της Τουρκίας” και πως “οι συνεχιζόμενες απειλές για κυρώσεις από την ΕΕ περισσότερο αποθαρρύνουν και δεν ενθαρρύνουν τον διάλογο και τη συμφιλίωση”.

Τέλος, κάλεσε την ΕΕ να σταματήσει να παραδίνεται άνευ όρων στις “παράλογες απαιτήσεις της Ελλάδας και της Κύπτου, που πρέπει να σταματήσουν”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από την AI Barbie μέχρι το Ghiblification: Πώς το εργαλείο εικόνων του ChatGPT σαρώνει και «λυγίζει» την OpenAI
Από φιγούρες δράσης σε κουτιά μέχρι σκηνές του Λευκού Οίκου σε στυλ anime, το ChatGPT-4o τρελαίνει το διαδίκτυο και προκαλεί αντιδράσεις για πνευματικά δικαιώματα και υπερθέρμανση server
Barbie
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο κορονοϊός βγήκε από εργαστήριο – Στο στόχαστρο ο Φάουτσι για συγκάλυψη
Ο Λευκός Οίκος παραθέτει πέντε «επιχειρήματα» υπέρ της θεωρίας πως ο ιός ξέφυγε από εργαστήριο - Στη σελίδα για τον κορονοϊό δεσπόζει η φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι ο κορονοϊός βγήκε από εργαστήριο 24