Κόσμος

11.705 κρούσματα κορονοϊού και 69 νεκροί σε 24 ώρες στην Ιταλία

Τα κρούσματα κορονοϊού, το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία είναι 11.705 και 69 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Πραγματοποιήθηκαν, όμως, σχεδόν είκοσι χιλιάδες λιγότερα διαγνωστικά τεστ σε σύγκριση με χθες. Χθες, τα περιστατικά ήταν 10.925, με 47 νεκρούς.

Συνολικά, 7.131 ασθενείς έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία και 750 στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία 36.543 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την Covid-19.

H περιφέρεια με τα περισσότερα κρούσματα, σήμερα είναι και πάλι η Λομβαρδία (2.975), ενώ ακολουθούν η Καμπανία, με κύρια πόλη την Νάπολη (1.376) και η περιφέρεια Λάτιο, με πρωτεύουσα την Ρώμη (1.198). Οι ειδικοί θεωρούν κρίσιμη την κατάσταση στο Μιλάνο.

Απόψε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναμένεται να ανακοινώσει, σε τηλεοπτικό μήνυμά του, αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, με στόχο τον περιορισμό των κρουσμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ «πάγωσε» τους δασμούς υπό τον φόβο ενός ολοκληρωτικού παγκόσμιου εμπορικού πολέμου
Η αναδιάταξη της παγκόσμιας οικονομικής τάξης βρίσκεται σε αναμονή και η υπόσχεση του Τραμπ για μια χρυσή εποχή της αμερικανικής μεταποίησης θα πρέπει να περιμένει.
Ο Ντόναλντ Τραμπ