Κόσμος

Κορονοϊός: Πάνω από 1.000.000 κρούσματα στην Κολομβία – Αγγίζουν τα 900.000 στο Μεξικό

Το φράγμα του ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων του νέου κορονοϊού έσπασε χθες Σάββατο η Κολομβία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 8.769 νέες περιπτώσεις μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ανέφερε το υπουργείο, και το σύνολο αυτών ανέρχεται πλέον σε 1.007.711.

Το πρώτο κρούσμα, που προήλθε από την Ιταλία, καταγράφηκε στην λατινοαμερικάνικη χώρα στις 6 Μαρτίου.

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν 6.025 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ενώ 431 ασθενείς υπέκυψαν στην Covid-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 88.743 νεκρούς επί συνόλου 886.800 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, κατά τα επίσημα στοιχεία.

Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν τονίσει επανειλημμένα ότι ο αριθμός των πολιτών που έχουν μολυνθεί από τον ιό είναι μάλλον κατά πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος