Δευτέρα, 22 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Στα… χαρακώματα Αυγενάκης – Βασιλακόπουλος

Στα… χαρακώματα Αυγενάκης – Βασιλακόπουλος
Intime.gr

Η κόντρα τους, με… φόντο τις εκλογές της ΕΟΚ, δεν λέει να κοπάσει. Η συνέντευξη Τύπου του Λευτέρη Αυγενάκη και η αντίδραση του Γιώργου Βασιλακόπουλου.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης παρουσίασε μια χαοτική και ζοφερή εικόνα στο πεδίο του ελληνικού ερασιτεχνικού αθλητισμού, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε, τονίζοντας ότι «ορισμένες ομοσπονδίες κώφευαν ή χρησιμοποιούσαν αστείες δικαιολογίες, για να μην αποστείλουν στοιχεία για την εφαρμογή του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων»!

Με μόλις 117 σωματεία να έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τη διαδικασία εγγραφής τους στο Μητρώο και να πληρούν τα αγωνιστικά και οικονομικά κριτήρια που θέτει ο νόμος (όπως ανέφερε), ο κ. Αυγενάκης έκανε λόγο για αταξία, ανοργανωσιά και απειθαρχία, υποδεικνύοντας ως υπεύθυνους τους διοικούντες τις ομοσπονδίες, τους οποίους χαρακτήρισε «είτε συνένοχους, είτε βολεμένους, σε κάθε περίπτωση απαράδεκτους».

Στη μακροσκελέστατη συνέντευξη που έδωσε, ο Υφυπουργός Αθλητισμού έκανε, μάλιστα, αναφορά και στην ΕΟΚ, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η Ομοσπονδία μπάσκετ στις 4 Ιουνίου με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για 1.200 και πλέον σωματεία της. Ωστόσο, στη λίστα που απέστειλε στη ΓΓΑ για τη διασταύρωση των ενεργών με το Μητρώο, δήλωσε 1.019 και προεγγραφή έχουν ολοκληρώσει μόλις 265! Η διαφορά είναι χαώδης! Αν δεν υπήρχε το Μητρώο, θα είχαμε 1.019 (μπορεί και περισσότερους), έναντι των 265 (δυνητικά) ψήφων»

Ο Λευτέρης Αυγενάκης υπενθύμισε επίσης ότι «… ήταν απαίτηση όλων των ομοσπονδιαρχών, η Κυβέρνηση να τους δώσει τα χρήματα που είχαμε εξασφαλίσει για τα ερασιτεχνικά σωματεία, μετά από 12 χρόνια, για να τα μοιράσουν εκείνοι! Που ξέρουν, όπως μας έλεγαν χαρακτηριστικά! Έλεγαν ότι ξέρουν καλά το ερασιτεχνικό τοπίο της Ομοσπονδίας τους. Τι ήξεραν αλήθεια; Κι αν ήξεραν την αλήθεια, γιατί την έκρυβαν τόσα χρόνια; Μήπως την καλλιεργούσαν οι ίδιοι;

Αναμένω με πολύ ενδιαφέρον, φαντάζομαι και όλη η αθλητική οικογένεια, τις απαντήσεις τους! Αν υπάρχουν απαντήσεις κι αν έχουν κάτι να πουν, μετά τη σημερινή εικόνα, τη δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων! Τι έχουν, αλήθεια, να απαντήσουν οι σχεδόν ισόβιες διοικήσεις;».

Βασιλακόπουλος: «Ο Αυγενάκης επιχείρησε να απαξιώσει την προσφορά ανθρώπων στο αθλητικό κίνημα»

Σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης -και δίχως να τον κατονομάσει- ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος εξαπέλυσε “επίθεση” στον Λευτέρη Αυγενάκη.

«Ο έχων μηδενική παρουσία και προσφορά στον αθλητισμό, επιχείρησε σήμερα για μία ακόμη φορά με αήθη τρόπο να απαξιώσει την μακρόχρονη ανιδιοτελή προσφορά ανθρώπων στο αθλητικό κίνημα της χώρας. Αιδώς Αργείοι».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις