Κόσμος

Κορονοϊός: Πάνω από 10.000.000 κρούσματα στην Ευρώπη

Ο κορονοϊός καταγράφει πλέον πάνω από δέκα εκατομμύρια κρούσματα σε όλη την Ευρώπη σύμφωνα με την απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πλέον η Ευρώπη αποτελεί την τρίτη πληγείσα περιοχή στον κόσμο σε αριθμό κρουσμάτων που προκαλεί ο κορονοϊός , πίσω από τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (11,2 εκατομμύρια μολύνσεις) και την Ασία (10,5 εκατομμύρια).

Όσον αφορά τον συνολικό αριθμό θανάτων από την αρχή της πανδημίας, η Ευρώπη βρίσκεται δεύτερη με σχεδόν 275.000 θανάτους, πίσω από τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (σχεδόν 399.000) και μπροστά από τις ΗΠΑ και τον Καναδά (239.000).

Η Ευρώπη είναι σήμερα η περιοχή στον κόσμο όπου η επιδημία εξαπλώνεται ταχύτερα. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που εντοπίστηκαν αυξήθηκε κατά 41% σε μια εβδομάδα και οι μισές από τις νέες μολύνσεις τις τελευταίες επτά ημέρες στον κόσμο έχουν εντοπιστεί στην Γηραιά Ήπειρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέφτει η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ – Ασυγχώρητη για τους Αμερικάνους η κόντρα με το Χάρβαρντ
Αντίθετοι με τον έλεγχο των μουσείων, οι περισσότεροι Αμερικάνοι - Τα τρία τέταρτα των ψηφοφόρων θεωρούν πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πρέπει να θέσει υποψηφιότητα για τρίτη θητεία
Ντόναλντ Τραμπ 1
Μετωπική Τραμπ – Χάρβαρντ: Το πανεπιστήμιο κατέθεσε αγωγή κατά της κυβέρνησης για το «πάγωμα» της χρηματοδότησης
Το Πανεπιστήμιο κατηγορεί τον αμερικανό πρόεδρο ότι χρησιμοποιεί το «πάγωμα» των ομοσπονδιακών χρηματοδοτήσεων ως μέσο για να πάρει τον έλεγχο ακαδημαϊκών αποφάσεων στο Χάρβαρντ
Φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ