Σάββατο, 17 Αυγ.
31oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Lockdown και διπλό αδιέξοδο με ευθύνη Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Lockdown και διπλό αδιέξοδο με ευθύνη Μητσοτάκη

Στην «αλλοπρόσαλλη» πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση του  δεύτερου κύματος της πανδημίας αποδίδουν το νέο γενικό lockdown στη χώρα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία παράλληλα κάνουν λόγο για εγκληματικές ευθύνες στην υγεία και την οικονομία.

«Οι αντιφάσεις στις κυβερνητικές αποφάσεις, οι καθυστερήσεις στη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας, η επιμονή στη μη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων και οι νέες αποφάσεις για περιοριστικά μέτρα οδηγούν την κοινωνία σε διπλό αδιέξοδο, τόσο στο υγειονομικό όσο και στο οικονομικό επίπεδο με αποκλειστική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη» λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα επισημαίνουν την ίδια ώρα η κυβέρνηση φέρνει εν μέσω πανδημίας τα «πιο αντικοινωνικά και ακραία νεοφιλελεύθερα νομοθετήματα, όπως την κατάργηση προστασίας της πρώτης κατοικίας και τον νέο εργασιακό Μεσαίωνα που ετοιμάζει ο κ. Βρούτσης με καθιέρωση δεκάωρης εργασίας και απλήρωτων υπερωριών».

Click4more Τσίπρας: Εγκληματικές ευθύνες για τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία – Μη γίνει η Θεσσαλονίκη «Μπέργκαμο»

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ακόμα ότι τα όσα θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός – πρόγευση πήραν οι πολίτες από τις δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια – δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ομολογία ολοκληρωτικής αποτυχίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Το γεγονός ότι αλλάζουν άποψη κάθε δεύτερη μέρα δείχνει γιατί ο πρωθυπουργός  αναγκάζεται να φέρει άρον άρον νέα μέτρα» λένε χαρακτηριστικά οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσθέτουν: «Αντί να λειτουργήσει προληπτικά η κυβέρνηση – με την αρχή να γίνεται από το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα του τουρισμού και εν συνεχεία τα ελλιπή μέτρα προστασίας σε ΜΜΜ, σχολεία και  μαζικούς χώρους εργασίας-, ξαναβάζουν λουκέτο στη χώρα με περιοριστικά μέτρα και lockdown – χωρίς την αυτονόητη οικονομική στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

Στάθηκαν ανίκανοι να δράσουν προληπτικά και να προετοιμάσουν επί 8 μήνες το ΕΣΥ, το οποίο ήδη βρίσκεται σε οριακή κατάσταση και σε πολλές περιοχές στο κόκκινο από την αρχή του δεύτερου κύματος».

Ο Αλέξης Τσίπας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Θεσσαλονίκη ανέφερε μάλιστα  ότι υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες για τη δραματική κατάσταση που βρίσκεται το σύστημα υγείας στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς το σύστημα έχει κρασάρει είναι γεμάτες όλες οι εντατικές. «Ο φόβος και η αγωνία που έχουμε είναι να μην αντιμετωπίσουμε καταστάσεις Μπέργκαμο ανέφερε χαρακτηριστικά.  Δηλαδή να μην βρεθούμε στη δύσκολη στιγμή εκείνη όπου θα γίνεται επιλογή ασθενών που θα τους παρασχεθεί η βοήθεια στην εντατική μονάδα».

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ακόμα ότι τόσους μήνες η κυβέρνηση υλοποιεί πολιτικές αποφάσεις, αγνοώντας τις εισηγήσεις της αρμόδιας Επιτροπής των υγειονομικών, με αποτέλεσμα να φθάσουμε πάλι στο σημείο μηδέν. Για αυτό το λόγο και δεν δίνει στη δημοσιότητα τα πρακτικά συνεδριάσεων της Επιτροπής, διότι θα επιβεβαιωθεί πως τόσο καιρό λαμβάνονται αποφάσεις με αμιγώς πολιτικό κριτήριο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις