Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Δεκτή η παραίτηση του γαμπρού του Ερντογάν! Ποιος είναι ο νέος Υπουργός Οικονομικών

Δεκτή η παραίτηση του γαμπρού του Ερντογάν! Ποιος είναι ο νέος Υπουργός Οικονομικών

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν αποδέχτηκε την παραίτηση του γαμπρού του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας, έγινε γνωστό απόψε από την Άγκυρα.

Προηγήθηκε ολόκληρο θρίλερ γύρω από τον υπουργό του Ερντογάν. Αρχικά υπήρξαν φήμες ότι ο λογαριασμός του Τούρκου υπουργού στο Instagram, όπου είχε αναρτηθεί η δήλωση παραίτησης “για λόγους υγείας” – όπως ανέφερε -, είχε πέσει θύμα χάκερ.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, έγινε γνωστό από αξιωματούχους του τουρκικού υπουργείου Οικονομικών, πως πράγματι ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ (φωτογραφία κάτω) είχε υποβάλλει την παραίτησή του. Για να γίνει, ωστόσο, πραγματικότητα η αποχώρηση του γαμπρού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη θέση του υπουργού, θα έπρεπε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος να την κάνει αποδεκτή.

Νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα (09.11.2020), εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP ανέφερε πως ο Τούρκος Πρόεδρος θα ανακοίνωνε την απόφασή του τις επόμενες ώρες.

Όντως, απόψε από τη διεύθυνση επικοινωνίας της τουρκικής κυβέρνησης, ανακοινώθηκε πως έγινε δεκτή η παραίτηση του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, η οποία συμπίπτει χρονικά και με την αλλαγή φρουράς στον Λευκό Οίκο, όπου τον “φίλτατο” του Σουλτάνου, Ντόναλντ Τραμπ, διαδέχεται ο Τζο Μπάιντεν.

Και… αντικαταστάτης ήδη

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διόρισε τον Λουτφί Ελβάν νέο υπουργό Οικονομικών της χώρας, ώρες μετά αφότου έκανε δεκτή δεκτή την αιφνιδιαστική παραίτηση του Μπεράτ Αλμπαϊράκ. Ο διορισμός του Ελβάν δημοσιεύτηκε στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις