Ελλάδα

Κορονοϊός: Έκτακτες ανακοινώσεις ο Χαρδαλιάς στις 18:00 – Αυστηρότερα lockdown προ των πυλών

Μέτρα για Δυτική Αττική και Κοζάνη ακόμα και εντός της ημέρας προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας και ο Νίκος Χαρδαλιάς ενδεχομένως τα ανακοινώνει σε λίγη ώρα! Σαφή μηνύματα από την Κοζάνη έστειλε και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κορονοϊός επελαύνει και οι εξελίξεις “τρέχουν” καθώς ο Νίκος Χαρδαλιάς θα προβεί σε έκτακτες ανακοινώσεις στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης, 17.12.2020.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη κι από εκεί θα κάνει τις ανακοινώσεις, την ώρα που σε εξέλιξη βρίσκεται μια κρισιμότατη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων για τις… εξελίξεις που φαίνεται να δρομολογεί ο κορονοϊός.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ένα ακόμη αυστηρότερο από το ήδη σε ισχύ lockdown δείχνει να έχει «κλειδώσει», καθώς οι ειδικοί εισηγούνται να εφαρμοστεί καραντίνα τύπου Μαρτίου σε 11 περιοχές που «βράζουν» από κρούσματα.

Click4more: Εξαδάκτυλος: Λάθος η εμβολιαστική πολιτική – Να αναθεωρηθεί ο σχεδιασμός

Ήδη από χθες, Τετάρτη, 16.12.2020, ο Βασίλης Κικίλιας στην τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό άφησε… ορθάνοιχτο παράθυρο για νέα μέτρα στις “κόκκινες” περιοχές, ενώ οι σημερινές δηλώσεις Πέτσα και Χρυσοχοϊδη έδειξαν να φέρνουν τις εξελίξεις αυτές… ένα βήμα πιο κοντά.

Ο κορονοϊός και η… προαναγγελία Πέτσα

Κοζάνη και Δυτική Αττική είναι οι δυο περιοχές της χώρας που η κατάσταση έχει ξεφύγει με τα κρούσματα κορονοϊού με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στην κυβέρνηση και στους ειδικούς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση νωρίτερα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μέτρων σε τοπικό επίπεδο ειδικά τις πιο πάνω περιοχές.

«Τα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας ήταν 12.975 μειωμένα κατά 15,8% έναντι της προηγούμενης εβδομάδας. Οι νοσηλευόμενοι ήταν 2.340 αριθμός μειωμένος κατά 39% έναντι της προηγούμενης εβδομάδας. Ο κυλιόμενος μέσος όρος κρουσμάτων των επτά ημερών ήταν 1.196 μειωμένος κατά 21% έναντι της προηγούμενης εβδομάδας. Ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε στο 4,5% έναντι 6,4% στις 9 Δεκεμβρίου. Ο κυλιόμενος μέσος όρος τεστ των τελευταίων επτά ημερών ήταν 27,6 χιλιάδες ημερησίως αυξημένα κατά 16,4% έναντι της προηγούμενης εβδομάδας (23,7 χιλιάδες ημερησίως στις 9/12). O κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών των ημερήσιων εισαγωγών σε νοσοκομεία μειώθηκε κατά 20%, ενώ ο αντίστοιχος των ημερήσιων εξιτηρίων αυξήθηκε κατά 26%. Σημειώνεται επίσης ότι ο αριθμός των διασωληνομένων συμπολιτών μας είναι 527, έναντι 578 μία εβδομάδα πριν», είπε ο κ. Πέτσας.

Click4more: Χρυσοχοΐδης από Κοζάνη: Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε τα μέτρα – Υπομονή μέχρι το εμβόλιο

Και πρόσθεσε: «Τα παραπάνω γενικά στοιχεία κινούνται αργά μεν, αλλά σταθερά στην επιθυμητή κατεύθυνση. Όμως, την ίδια στιγμή, σε τοπικό επίπεδο, με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία, ανησυχητική είναι η κατάσταση στην Κοζάνη και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής. Τα περισσότερα κρούσματα ανά 100 χιλ. πληθυσμού εντοπίζονται στους Νομούς Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισας. Δεν αποκλείεται, επομένως, σε περιοχές που αντί ύφεσης εκδηλώνονται τάσεις επιδείνωσης, να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα. Ήδη, η Επιτροπή των ειδικών εξετάζει τα στοιχεία σε τέτοιες περιοχές και στη συνέχεια θα εισηγηθεί στην Κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένη την επικινδυνότητα της περιόδου που ακολουθεί, είναι επιτακτική ανάγκη σε εθνικό επίπεδο να μην υπάρχει στη διάρκεια των γιορτών καμία χαλάρωση».

Οι περιοχές που παρουσιάζουν απόκλιση από την γενικά θετική εικόνα είναι υπό εξέταση για σκληρότερα μέτρα, είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Ερωτηθείς πότε θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα απάντησε ότι ίσως και εντός της ημέρας.

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: «Δεν υπάρχει όριο στην αλαζονεία και στην ασυδοσία της Κυβέρνησης» – Έκτακτη συνέντευξη Τύπου για το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ
Στην αντεπίθεση η Μαρία Καρυστιανού μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το πόρισμα του ΕΔΟΑΣΑΑΜ για τα Τέμπη και την παραίτηση Παπαγεωργίου...
Η Μαρία Καρυστιανού
Η Πολεμική Μοίρα «Γεράκι» είναι η ισχυρότερη της Πολεμικής Αεροπορίας - Εκπαίδευση νέων ιπτάμενων χειριστών Rafale
Ήδη 8 νέοι ιπτάμενοι έχουν αρχίσει να πετούν με Rafale και μάλιστα 4 από αυτούς προέρχονται από την πρώτη σειρά που ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της στα νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346
Rafale
Σύλληψη πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας για απειλές στη σύντροφό του για revenge porn – «Ήθελε να την ερεθίσει» λέει ο δικηγόρος του
Μεγάλη αναστάτωση και προβληματισμό έχει προκαλέσει μια νέα υπόθεση revenge porn, με έναν 41χρονο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας να κατηγορείται...
hacker 1
Νίκος Πλακιάς για την παραίτηση του Χρήστου Παπαδημητρίου από τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ – «Ανοίγει ο δρόμος της αλήθειας»
Η παραίτηση του Χρήστου Παπαδημητρίου έρχεται σε συνέχεια των αντιφατικών δηλώσεών του για το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, αναφορικά με τα αίτια που προκάλεσαν την πυρόσφαιρα στα Τέμπη
Ο Νίκος Πλακιάς 1