Πέμπτη, 18 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Η Άρσεναλ πήρε νίκη βάλσαμο στο ντέρμπι και η Τσέλσι «υποκλίθηκε» (video)

Η Άρσεναλ πήρε νίκη βάλσαμο στο ντέρμπι και η Τσέλσι «υποκλίθηκε» (video)
Reuters

Ποιος θα το περίμενε! Η ελλιπέστατη Άρσεναλ, με πολλούς πιτσιρικάδες στη σύνθεση της και με… αποχή από τις νίκες για επτά σερί αγωνιστικές κατάφερε να επικρατήσει της Τσέλσι με 3-1 στο «Έμιρεϊτς» και να… γκρεμίσει τις ελπίδες των «μπλε» για άνοδο στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα στην Premier League. Αγχωτικό φινάλε στο ντέρμπι του Λονδίνου, με γκολ και χαμένο πέναλτι για τους φιλοξενούμενους.

Ήταν ένα… must win παιχνίδι για την Άρσεναλ, που κατάφερε να πετύχει το σκοπό της με εντυπωσιακό τρόπο στο ντέρμπι του Λονδίνου! Τεράστια νίκη, βαθμολογικής και ψυχολογικής –κυρίως- σημασίας πήρε η ομάδα του Μιγκέλ Αρτέτα, επικρατώντας εντός έδρας της Τσέλσι με 3-1.

Η Τσέλσι έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 13’ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάουντ να στέλνει την ,μπάλα στο δοκάρι. Η Άρσεναλ όμως είχε καλύτερη εικόνα και στο 34’ έφτασε στο 1-0 με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λακαζέτ.

Οι «κανονιέρηδες» διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 44′ με την τρομερή εκτέλεση φάουλ του Τζάκα, για να έρθει ο Σάκα στο 56′ και να πετύχει το τρίτο τέρμα των γηπεδούχων με ένα όμορφο αλλά και τυχερό γκολ.

Οι «μπλε» αποφάσισαν να… παίξουν στη συνέχεια και στο 86′ μείωσαν σε 3-1 με τον Άμπραχαμ. Η Άρσεναλ των 7 σερί αρνητικών αποτελεσμάτων αγχώθηκε, στο 90+1′ είδε τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν πέναλτι, αλλά ο Λένο «ψάρεψε» τον Ζορζίνιο και απέκρουσε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις