Κόσμος

Η επίθεση στο Καπιτώλιο έβαλε «φωτιά» στο Twitter

Η επίθεση στο Καπιτώλιο, την έδρα της αμερικανικής νομοθετικής εξουσίας, από τους υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ παρήγαγε 23,46 εκατομμύρια. tweets, δηλαδή κατά μέσο όρο 430 αναρτήσεις το δευτερόλεπτο, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε σήμερα η Visibrain.

Τα χθεσινά επεισόδια παρήγαγαν 2,5 φορές περισσότερα tweets απ’ ό,τι κατά τις τελευταίες 24 ώρες των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πλατφόρμα που παρακολουθεί το Διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι αμερικανικές εκλογές είχαν ήδη οδηγήσει σε έναν όγκο αναρτήσεων έξι φορές μεγαλύτερο συγκριτικά με αυτόν των προηγούμενων εκλογών το 2016.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιχειρούσε να αποτρέψει το Κογκρέσο από το να επικυρώσει χθες επίσημα τη νίκη του Μπάιντεν και ορισμένοι από τους υποστηρικτές του τον πήραν τοις μετρητοίς, εισβάλλοντας στο Καπιτώλιο.

Το Twitter και το Facebook μπλόκαραν προσωρινά τον λογαριασμό του απερχόμενου προέδρου, με το Twitter να τον προειδοποιεί για μόνιμη αναστολή του λογαριασμού του, ένα άνευ προηγουμένου μέτρο που αποφασίστηκε μετά τις βιαιότητες στο Καπιτώλιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από την AI Barbie μέχρι το Ghiblification: Πώς το εργαλείο εικόνων του ChatGPT σαρώνει και «λυγίζει» την OpenAI
Από φιγούρες δράσης σε κουτιά μέχρι σκηνές του Λευκού Οίκου σε στυλ anime, το ChatGPT-4o τρελαίνει το διαδίκτυο και προκαλεί αντιδράσεις για πνευματικά δικαιώματα και υπερθέρμανση server
Barbie