Παρασκευή, 11 Οκτ.
24oC Αθήνα

Παγώνη: Υψηλό το ιικό φορτίο στην Αττική – Πολλά τεστ με το άνοιγμα της αγοράς

Παγώνη: Υψηλό το ιικό φορτίο στην Αττική – Πολλά τεστ με το άνοιγμα της αγοράς
Φωτογραφία Αρχείου

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και την ανάγκη για περισσότερα τεστ λόγω του ανοίγματος της αγοράς, μίλησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη, το πρωί της Παρασκευής (15/1) στον ΣΚΑΪ. Σημείωσε, δε, ότι η Αττική παρουσιάζει υψηλό ιικό φορτίο και προτεραιότητα έχει να μην πιεστεί το ΕΣΥ.

«Πρέπει βήμα – βήμα να πηγαίνουμε. Να γίνονται πολλά τεστ. Είναι το βασικό που πρέπει να γίνει αν ανοίξει η αγορά. Ιχνηλάτηση και περιορισμός των κρουσμάτων από τους ασυμπτωματικούς. Έτσι θα έχουμε πλήρη έλεγχο» είπε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών.

Click4more: Άνοιγμα καταστημάτων: Ψώνια από δήμο σε δήμο, πιθανόν αλλάζει το ωράριο – Όλα τα σενάρια

«Στην Ευρώπη τα πράγματα είναι δύσκολα. H Αττική έχει υψηλό ιικό φορτίο. Φαίνεται από τον αριθμό των κρουσμάτων. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο άνοιγμα στις περιοχές αυτές. Προτεραιότητα έχει να μην πιεστεί το ΕΣΥ» πρόσθεσε.

«Είναι πιεσμένος ψυχολογικά ο κόσμος. Πρέπει να πούμε και τα θετικά, ένα μπράβο στον κόσμο που πειθάρχησε» σημείωσε η κ. Παγώνη.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

 

«Πάρτι και καρναβάλια δε θα δούμε. Τα μικρά παιδιά μπορούν να πάνε με τα αποκριάτικα ρούχα στα σχολεία, με τις μάσκες τους, να το χαρούν στα σχολεία. Να δοθεί ένα ωραίο χρώμα στην κοινωνία. Αλλά όχι αυτά που ξέραμε. Τα νοσοκομεία δεν αντέχουν άλλο», δήλωσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών.

Όσον αφορά την εμβολιαστική διαδικασία, η κ. Παγώνη σημείωσε ότι θα πρέπει να επιταχυνθεί. «Οι εμβολιασμοί πρέπει να πάνε με γρηγορότερους ρυθμούς, ώστε τέλη Ιουνίου να φτάσουμε στο 60% για να αποκτηθεί σχετική ανοσία και να μειωθούν σταδιακά τα μέτρα. Πώς θα πάμε το Πάσχα στα χωριά μας, αφού δε θα έχουμε τελειώσει τους εμβολιασμούς. Από Σεπτέμβρη και μετά πιστεύω όλα να πάνε καλά», είπε χαρακτηριστικά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις