Πρόταση παραπομπής επιχειρηματία από τη Μαγνησία σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, έκανε εισαγγελέας προς το Δικαστικό Συμβούλιο Βόλου μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης για την υπόθεση εξαφάνισης της 70χρονης καθηγήτριας μπαλέτου Μαριάννας Ενριέττας Κοντούλη.
Πρόκειται για την ηλικιωμένη, που χάθηκε μυστηριωδώς το 2002 από την Αμαλιάπολη Αλμυρού, όπου είχε απομονωθεί από συγγενείς και φίλους και έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Η υπόθεση ανασύρθηκε από το αρχείο το 2019 μετά την καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Λάρισας για τρεις κατηγορούμενους της υπόθεσης με τις περίεργες μεταβιβάσεις ακινήτων της αγνοούμενης, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο εν λόγω επιχειρηματίας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Βλέπουν» δολοφονία πίσω από την εξαφάνιση
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δικαστήριο έκρινε ότι η 70χρονη δεν είχε εξαφανιστεί εκούσια και ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για τέλεση του αδικήματος της ανθρωποκτονίας. Εναντίον του επιχειρηματία είχε ασκηθεί τον Σεπτέμβριο του 2020 ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και ο κατηγορούμενος είχε κληθεί σε απολογία. Ο επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία συμμετοχή στην υπόθεση.
Συγκεκριμένα, ισχυρίζεται ότι η αγνοούμενη ήταν εν ζωή το 2011. Επιπλέον, υποστηρίζει ότι από το ίδιο έτος έχει να δώσει σημεία ζωής και ο σύντροφός της, Θεοδόσιος Κούλης, για τον οποίο επίσης δεν υπάρχει καταγεγραμμένος θάνατος. Μάλιστα, φέρεται να προσκόμισε πιστοποιητικό από το νοσοκομείο «Σωτηρία» της Αθήνας, από το οποίο προκύπτει ότι η Κοντούλη είχε νοσηλευτεί εκεί το 2009, καθώς είχε πρόβλημα με τα πνευμόνια της.
Στο πλαίσιο της εν λόγω εισαγγελικής έρευνας είχαν γίνει εκσκαφές σε ιδιωτικό ξωκλήσι στην Αμαλιάπολη για τυχόν ανεύρεση των οστών της Κοντούλη και δεν υπήρχε κανένα αποτέλεσμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σύμφωνα με πληροφορίες του taxydromos.gr, η παραπεμπτική πρόταση στηρίζεται στη συμπεριφορά του επιχειρηματία πριν και μετά την εξαφάνιση της καθηγήτριας μπαλέτου.
Συγκεκριμένα, φέρεται να άσκησε έφεση στην απόφαση του Ειρηνοδικείου Βόλου που είχε κηρύξει εξαφανισθείσα (σε αφάνεια) την 70χρονη μετά από αίτηση της ετεροθαλούς αδερφής της, η οποία προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, όταν διαπίστωσε τον Σεπτέμβριο του 2002 ότι ενώ η καθηγήτρια μπαλέτου είχε εξαφανισθεί, ωστόσο άγνωστοι έπαιρναν τη σύνταξή της με πλαστογραφημένο πληρεξούσιο.
Ακόμη, άσκησε έφεση στην απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου που επικύρωση την πρωτόδικη απόφαση κήρυξης σε αφάνεια.
Ο επιχειρηματίας, ο οποίος εκτιμάται ότι είχε έννομο συμφέρον ενόψει της δίκη της για τις περίεργες μεταβιβάσεις ακινήτων, φέρεται ακόμη να προσκόμισε σε δικαστήριο δήθεν επιστολές της Κοντούλη που παρουσίαζαν ότι αγνοούμενη το διάστημα 2010- 2013 βρισκόταν στο εξωτερικό, όμως στη γραφολογική εξέταση που πραγματοποιήθηκε αποδείχτηκε ότι οι επιστολές ήταν πλαστές.
Στην πρόταση μέτρησαν επιπλέον, καταθέσεις μαρτύρων, σύμφωνα με τις οποίες η αγνοούμενη ήταν παραμελημένη και χωρίς φαγητό, γεγονός που δεν συμφωνούσε με την ακίνητη περιουσία της και το τελευταίο διάστημα πριν από την εξαφάνισή της είχε πολλούς καβγάδες με τον επιχειρηματία, τον οποίο εξύβριζε δημόσια.
Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, οι καβγάδες συνέπιπταν με τον χρόνο που η 70χρονη διαπίστωσε στο υποθηκοφυλακείο Σούρπης ότι δύο ακίνητά της πολλών στρεμμάτων είχαν πωληθεί εν αγνοία της.
Μάλιστα την τελευταία εβδομάδα εξαφάνισής της φέρεται να είχε κλείσει ραντεβού με δικηγόρο για να ανακαλέσει το πληρεξούσιο που είχε κάνει για τη διαχείριση της περιουσίας, αλλά τελικά στο ραντεβού δεν εμφανίστηκε ποτέ. Αντίθετα εξαφανίστηκε από προσώπου γης.
Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή του επιχειρηματία σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου θα έχει το Δικαστικό Συμβούλιο Βόλου που θα συγκληθεί για να συζητήσει την παραπεμπτική πρόταση και να αποφασίσει αν θα παραπέμψει την υπόθεση σε Κακουργιοδικείο ή όχι.